Diyarbakırlı öğrenciler dünya ikincisi

Diyarbakırlı öğrenciler dünya ikincisi
Diyarbakır’da özel bir okulda okuyan öğrenciler, HongKong’da düzenlenen otuzdan fazla ülkenin katıldığı Uluslararası Global Youth Science and Technology Bowl (GYSTB) liseler arası proje yarışmasında iki proje ile Dünya İkincisi ve Jüri Özel Ödülü aldı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da özel bir okulda okuyan öğrenciler HongKong’da düzenlenen otuzdan fazla ülkeden yüzlerce projenin katıldığı Uluslararası Global Youth Science and Technology  Bowl (GYSTB) liseler arası proje yarışmasında iki proje ile Dünya İkincisi ve Jüri Özel Ödülü  almaya hak kazandı.

Global Youth Science and Technology Bowl (GYSTB) Nedir?

 Global Youth Science and Technology Bowl (GYSTB), Hong Kong'da biyoloji,  kimya, fizik ve mühendislik alanlarında uluslararası bir öğrenci bilim projesi yarışmasıdır.  Hong Kong Gençlik Grupları Federasyonu tarafından organize edilmektedir. Yarışma, bilim ve teknolojiyi teşvik etmeyi, küresel gençliğe yaratıcılıklarını ve bilimsel zihniyetlerini geliştirmeleri için bir platform sağlamayı ve tüm genç bilim adamları arasında bilimsel fikirlerin, ilgi alanlarının ve yeteneklerin değişimini kolaylaştırmayı amaçlayan küresel gençliğin bilimsel başarısının ve yenilikçiliğinin bir vitrinidir. Dünyanın dört bir yanındaki bilim yetenekleri, araştırma raporları ve prototipleriyle yarışır.

 Diyarbakır Okyanus Koleji Fen Lisesi Öğrencilerinin Ödül Almaya Hak Kazanan Projeleri:

Dünya İkincisi:

Ayva tohumları ile kaplayın,  Gıdaları güvenli bir şekilde saklayın

Proje ile doğal ve antibakteriyel bir biyofilm üretilmesi hedeflenmiştir. Ayva çekirdeği ekstraktlarından biyolojik olarak parçalanabilen film üretilerek gıdaların raf ömrünün uzatılması ve günümüzde büyük bir çevre sorunu olan plastik kullanımına alternatif sunulması planlanmıştır.

Jüri Onur Ödülü:

Yarpuzla yaralarımızı sarıyoruz

 Proje ile Yarpuz bitkisinin sahip olduğu antienflamatuvar, antimikrobiyal ve  antiseptik özelliklerinden yararlanarak, Yaralarının iyileşme sürecini kısaltmak, Tedavi  sırasında kullanılan maddelerin olumsuz etkilerin ortadan kaldırmak, Antibakteriyel ve yara  iyileştirici özelliklere sahip hem ekonomik, hem de bitkisel kaynaklı sargı bezi elde etmek amaçlanmaktadır. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.