Diyarbakırlı öğrencilere, su eğitimi

Diyarbakırlı öğrencilere, su eğitimi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi’nde düzenlenen “Su Verimliliği” panelinde öğrencilere, “Suyun yolculuğu” ve “Akıllı su yönetimi ve su verimliliği” konusunda eğitici bilgilendirmede bulundu.

TİGRİS HABER -Panele katılan Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü İşletmeler 1’inci Bölge Daire Başkanı Ramazan Güzel ve Su Tesisleri Daire Başkanı Selahattin Tan ile Dicle Üniversitesi’nden Doç. Dr. Recep Çelik, su verimliliğine ilişkin sunum yaptı.

diski-su-verimliligi.jpg

“Akıllı su yönetimi ve su verimliliği”

Konuşmasında suyun tüm canlılar için hayat kaynağı olduğunu anlatan Güzel, dünyada kullanıma elverişli tatlı su oranının yaklaşık 1/3 civarında olduğunu belirterek, “Dünya nüfusunun yüzde 40′ını barındıran 80 ülke şimdiden su sıkıntısı çekmektedir. Nüfusun hızla artması, buna karşılık su kaynaklarının sabit kalması sebebiyle su ihtiyacı her geçen gün artmaktadır, Dünyamızın içinde bulunduğu iklim değişikliği ve kuraklık, bizleri de temiz suya ulaşma anlamında bir çaba sarf etmemiz konusunda yeni planlamalara gitme gerekliliği oluşturmuştur” dedi.

diski-su-verimliligi-1.jpg

Su verimliliği seferberliği başlattıklarını ifade eden Güzel, “DİSKİ Genel Müdürlüğü kayıp-kaçak miktarını azaltmak, kontrol altına almak ve su yönetimini sağlamak amacıyla Diyarbakır Merkez İçme Suyu Akıllı Su Yönetimi Projesini yapmaktadır. Kent merkezinde çocuklardan başlayarak halka bilinçlendirme faaliyetleri ve etkinliklerdüzenliyoruz. Ayrıca, ‘Suyuma Sahip Çıkıyorum’mottosuylabaşlattığımız çalışmalarımız da sürüyor” ifadelerini kullandı.

diski.jpg

Su Tesisleri Daire Başkanı Selahattin Tan ise, “Suyun yolculuğu” konulu sunumunda, içme suyunun Dicle Barajı’ndan terfi ve isale edilerek arıtma tesisine nasıl geldiğini anlattı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.