Diyarbakırlı öğretmenler Van'daki meslektaşlarına sahip çıktı

Diyarbakırlı öğretmenler Van'daki meslektaşlarına sahip çıktı
Diyarbakır KESK Şubeler Platformu'ndan Van Çatak'ta doğum günü kutlaması için sarılan öğretmenlere MEB tarafından verilen "aylıktan kesme" ve "sürgün" cezasına karşı açıklama geldi.

Van'da iki öğretmenin doğum günü kutlaması için kucaklaşmasının idari yaptırımla cezalandırılmasına ilişkin Diyarbakır KESK Şubeler Platformu bir basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır Eğitim Sen 1 No'lu Şubesi'nde yapılan açıklamayı şube Eşbaşkanı Hatice Efe okudu.

diyarbakir-kesk-subeler-platformu-(1).jpeg

Her gün yeni yasaklar...

AK Parti  iktidarının, toplumsal yaşamı dinci politikalarla dizayn etmekte olduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Her gün yeni bir uygulama ya da yasakla karşı karşıya kalmaktayız. Kadın bedeni üzerinden kendini var etmeye çalışan zihniyet hayatın her alanında kara mizaha konu olacak uygulamalara imza atmaktadır. İktidar, vakıf ve derneklerin yurtlarına yönlendirilen çocuklar taciz ve tecavüze uğrarken sessiz kalmıştır. Kendi karanlık zihniyetlerini toplumsal yaşamda meşrulaştırma çabaları toplumun her kesiminde net bir şekilde görülmektedir. Meclise sunulan çocuk tecavüzlerinde af ve tecavüzcüsüyle evlendirme yasa tasarısı bu zihniyetin en korkunç  tezahürlerindendir. iktidar,başta kadınlar olmak üzere demokratik kamuoyunun  ve toplumun itirazlarına rağmen bu politikalarında ısrar etmektedir .  Yakın geçmişte İstanbul il sağlık müdürü, sağlık çalışanlarına gönderdiği bir yazıyla çalışanlara ‘edep, adap ve inanca’ uygun giyinmelerini söylemekte beis görmemiştir. TBMM personeline hatlarınızı belli etmeyen şeyler giyeceksiniz diyen zihniyet Van’da bir okulda erkek ve kadın öğretmenin birbirine sarılmasını uygunsuz davranış diyerek cezalandırmıştır."

diyarbakir-kesk-subeler-platformu-(3).jpeg

"Karanlığınıza, karanlık zihniyetinize teslim olmayacağız"

Toplumda kadın cinayetleri ve istismar vakaları her gün geçen gün arttığına dikkat çekilen açıklamada, "Toplumsal huzuru, barışı inşa etmek olan yetkililer tam tersi politikalar üretmekte, şiddeti, tecavüzü meşrulaştırmakta ve savaş politikalarıyla  toplumu topyekûn bir karanlığa sürüklemektedirler.  Toplumsal yaşamdaki şiddet sarmalı, işyerinde, evde, sokakta can alırken aile ve sosyal politikalar bakanlığı bu süreçlere sessiz kalmaktadır. Kadınların ne giyeceğine, kimin nerde nasıl davranacağına, ne içeceğine kadar karar vermeye çalışan bu zihniyet her yerde teşhir edilmeli ve tüm toplumsal dinamiklerce kınanmalıdır. Biz burada bugün emekçiler olarak diyoruz ki sizin karanlığınıza, karanlık zihniyetinize teslim olmayacağız. Her zaman eşit ve özgür bir yaşamı savunacak ve mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Kişilerin ne giydiği ne içtiğiyle değil toplumun gerçek sorunlarıyla ilgilenin, halkın açlığı, işsizliği, yoksulluğu ve barışı için söz üretin.  Sebep olduğunuz yıkımlarla; Haksız hukuksuz işten attığınız emekçilerle; İş bulamadığı için intihar eden Sibellerle; Üniversitelerde yemek öğünü talebi için coplanan öğrencilerle ilgilenin; Sorumluluğunuzu ve haddinizi bilin!" ifadeleri kullanıldı. (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.