Diyarbakırlı vatandaş, Sisal Şanstan kazandığı 500 bin TL’lik ikramiyeyi alamıyor!

Diyarbakırlı vatandaş, Sisal Şanstan kazandığı 500 bin TL’lik ikramiyeyi alamıyor!
Diyarbakırlı Mustafa Eser, Kazı Kazan’dan çıkan 500 bin TL’lik ikramiyesinin peşini bırakmıyor. Sisal Şans ise, “sistem hatası” diyerek vatandaşın sesini duymazlıktan geliyor.

Ali Abbas Yılmaz - Özel

TİGRİS HABER - Kazı kazan’dan 500 bin TL ikramiye kazanan ancak, Sisal Şans tarafından “sistem hatası” oldu denilerek parası ödenmeyen Mustafa Eser, yetkili kurumların yaşanan mağduriyete müdahil olmasını istiyor.

Ankara’da yaşayan Diyarbakırlı Mustafa Eser, kazı kazandan 500 bin TL para kazandı. Sisal şans ise, ‘sistem hatası’ oldu gerekçesiyle vatandaşın ikramiyesini ödemedi.

Sisal Şans, talihli Mustafa Eser’e ikramiye kazandığı biletin görselini [email protected] adresine mail yoluyla göndermesi gerektiğini, konunun inceleneceğini ve kendisine geri dönüş sağlanacağını bildirdi. Ancak 28 Ocak 2021 tarihinde istenilen adrese biletin görselini yollayan Eser’e 20 gündür herhangi bir dönüş sağlanmadı. Eser ise, yaşadığı mağduriyeti CİMER ve Varlık Fonu nezdinde kurumların ilgisine sundu. Ancak bu kurumlardan da bir ses çıkmadı.

‘Biletin görselini Sisal’a mail attım ama 20 gündür çıt yok’

Diyarbakırlı talihli Mustafa Eser, hakkını sonuna kadar arayacağını ve hukuki yollara başvuracağını belirterek, son 20 gün içinde yaşadıklarına dair şunları söyledi: “Sisal Şans’ı onlarca kez aradım ve müşteri hizmetleri personeliyle görüştüm. Her seferinde de yaşadığım sorunu ilgili yetkililerine ilettiklerini ve geri dönüş sağlayacaklarını dile getirdiler. Ama herhangi bir gelişme yaşanmadı. Hiçbir yetkili yaşadığım mağduriyete ilişkin bir açıklama ya da bilgilendirme yapmadı.  [email protected] adresine biletin görselini mail olarak yollamamı istediler. İkramiye kazandığım biletin görselini Sisal’a mail attım, ama 20 gündür çıt yok. Sisal Şans vatandaşı muhatap alıp bir geri dönüş zahmetine girmiyor. İkramiye kazandım, ama bir türlü hak ettiğim ikramiye ödenmediği gibi neden ödenmediğine dair ya da neden “sistem hatası”ndan vatandaş olarak benim ne kabahatim olduğuna dair bir açıklama ısrarla yapılmıyor.”

‘Vatandaşı kandırmalarına seyirci kalmasınlar’

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne yaptığı şikâyetlere de bir yanıt alamadığını belirten Eser, yetkili kurumların yaşanan mağduriyete müdahil olması gerektiğini ifade ederek, “CİMER’e ve Varlık Fonu’na yaşadığım mağduriyeti defalarca ilettim ama onlardan da bir yanıt alamadım. Mademki, Sisal Şans vatandaşın kazandığı ikramiyeyi ödemeye yanaşmıyor, o halde devlet nezdinde bu işe bir el atılması  gerekir diye düşünüyorum. Vatandaşın hakkının gasp edilmesine seyirci kalmayacaklarını umuyorum. Bu ülkede hiç mi adalet yok? Birileri ceplerini doldururken, vatandaşın kazandığı 3 kuruş ikramiyeye göz dikmesinler. Hakkımı almak için çalmadığım kapı kalmadı, ama hiçbir yerden ses yok. Milli Piyango Genel Müdürlüğüne, Sisal Şans oyunları merkezine gittim ama hiçbir sonuç alamadım. Devlet kurumlarının vatandaşın bu mağduriyetine duyarlılık göstermesini bekliyorum. Vatandaşı kandırmalarına seyirci kalmasınlar. Kimse bunları denetlemiyor mu?  Her gün birçok vatandaştan telefon ve mesaj alıyorum, kimse bu haksızlığı kabul etmiyor. Hakkımı kimseye helal etmiyorum” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Kazı Kazan’dan 500 bin TL ikramiye kazanan Mustafa Eser’e “ sistem hatası” oldu denilerek ikramiyesi ödenmemişti. Eser bu süreci şöyle özetlemişti: “Bayii kartı cihaza tuttu ve 500 bin TL ikramiye kazandığımı söyledi. 500 bin TL ikramiye kazandığıma dair de çıktıyı bana verdi. Bayii bana ödeme yetkilerinin 5 bin TL’ye kadar olduğunu ve ikramiye tutarını bankadan alabileceğimi söyledi. Bunun üzerine Ankara Kızılay’da bulunan Halk Bankası’na gittim. Bankada tüm işlemlerim yapıldı ve parayı almak için vezneye gittiğimde ödeme yetkilerinin 100 bin TL olduğunu ve ikramiye tutarını alabilmem için İstanbul Levent’te bulunan Halk Bankası’na gitmem gerektiğini ve paramı oradan alabileceğimi söylediler. Birkaç gün sonra İstanbul’a gittim. Halk Bankası’nın Levent’teki binasına ama orada da parayı ödeme yetkilerinin olmadığını ve SİSAL (Sisal Şans İnteraktif Hizmetler ve Şans Oyunları Yat. A.Ş) ile görüşmem gerektiğini söylediler. SİSAL’ın İstanbul Mecidiyeköy’deki yerine gittim. Biletimin resmini çektiler. Telefonumu aldılar ve bir saat içinde geri dönüş sağlayacaklarını söylediler. Bir saat sonra dönüş yaptılar. Biletin doğru olduğunu, ancak sistemden kaynaklı bir hata olduğunu ve ikramiyeyi ödeyemeyeceklerini söylediler. Milli Piyango İdaresi’nden devraldıklarında sözüm ona oradaki seri numaralarını sisteme girerken hatalı kaydetmişler.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum