VİDEO - Diyarbakırlı vatandaşlar İstanbul Sözleşmesi'ni değerlendirdi

VİDEO - Diyarbakırlı vatandaşlar İstanbul Sözleşmesi'ni değerlendirdi
Diyarbakırlı vatandaşlara İstanbul sözleşmesinin feshedilmesini sorduk; ilginç cevaplar aldık. Kadınlardan çok erkekler karşı çıktı.

Şevval Filiz - Özel

TİGRİS HABER - Tigris Haber olarak Diyarbakırlı vatandaşların İstanbul sözleşmesin feshedilmesine ilişkin ne düşündüklerini sorduk.

“Daha çok kadının ölmesi demek oluyor”

 İstanbul sözleşmesin kaldırılmasıyla kadın cinayetlerinin daha çok olacağını iddia eden Elise Töre şunları dile getirdi: “ İstanbul sözleşmesi demek katilerin çoğalması demek oluyor. Bilinçaltında şiddette yönelik bir şey yatan insanların cesaret bulması demek oluyor. Daha çok kadının ölmesi demek oluyor. Sadece bunu söz olarak geçmesi ve duyulması bile her şeyi daha kütü bir hale getirdi.”

tore-tigris.png

“İyi ki Türkiye sözleşmeden geri çekildi”

 İstanbul sözleşmesinin kaldırılmasının iyi olduğunu söyleyen bir vatandaş da şunları söyledi : “ İstanbul sözleşmesin kaldırılması çok iyi oldu. Asılda geç kaldı sözleşmeden geri çekilmek için ve sözleşmenin kadınlarla hiçbir ilgisi yok iyi ki Türkiye sözleşmeden çekildi.  Çünkü bizim kadınlar tarafından yanlış anlaşıldı bu sözleşme dış güçlerin bir oyunudur.

“İptal edemezler”

Yılmaz Öztürk adında ki vatandaş ise sözleşmenin Uluslararası bir sözleşme olduğunu ve iptal edilemeyeceğini söyleyerek, “ Bütün dünyanın kabul etiği sözleşmeyi nasıl iptal eder” dedi.

İstanbul sözleşmesin kaldırılmasının cahillik olduğunun söyleyen Osman Kızmaz da şöyle konuştu: “21’ inci Yüzyılda böyle bir şeyin olması cahilliktir. Kadınların haklarını ve özgürlüklerini kısıtlamak hiçbir dine yakışmaz. Çünkü peygamber efendimiz bile demiş önce kadınlar demiş. Onun için ben yanlış görüyorum.”

kizmaz-tigris.png

Kullanıyorlar

 Mehmet yıldırım adındaki diğer bir vatandaş İstanbul sözleşmesini çıkarlar doğrultusunda kullanıldığını vurgulayarak şunları dile getirdi : “İstanbul sözleşmesini çıkarları için feshettiiler. Partisinin çıkarı için yaptı. Onun düşüncesi başka onun düşüncesi herkesi hacı hoca yapmak.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.