VİDEO - Diyarbakırlı vatandaşlardan çağrı: Ucubeleri kaldırın

VİDEO - Diyarbakırlı vatandaşlardan çağrı: Ucubeleri kaldırın
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Havalimanı yolu üzerinde bulunan pakta çevre düzenlemesi yaptı. Parka, içinde çocuk olan karpuz figürü konuldu. Karpuz içine konulan çocuk figürü kentte tepkiye neden oldu. Vatandaşlar, ucubelerin kaldırılmasını istedi.

Tigris Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesaplarından karpuz içine konulan çocuk heykeline ilişkin dün bir paylaşım yaptı. Paylaşımda,  “İçine çocuk sığan karpuzlar #DiyarbakırKarpuzu’dur. Diyarbakır Karpuzu fidelerini toprakla buluşturmaya başladığımız şu günlerde: Siz de #DiyarbakırKarpuzu’yla çekilmiş çocuk fotoğraflarınızı gönderin, yayınlayalım. Âlem karpuz görsün” ifadeleri kullanıldı. Kısa süre içinde bu paylaşıma onlarca kişi yorum yaparak tepki gösterdi.

tweet-tigris.png

Alay konusu oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından paylaşılan havalimanı yolu kavşağına konan heykellere ait görseller, sosyal medyada hem tepki çekti, hem alay konusu oldu. Diyarbakır karpuzunu temsil eden ve içerisine çocuk figürü yerleştirilen heykeldeki çocuk figürü sosyal medya kullanıcıları tarafından, “Çinli ve Japon çocuk” olarak yorumlanırken, kadayıf tepsisini elinde tutan adam ve halay ekibi figürü de aynı eleştirilere maruz kaldı. 

Hiç yakışmamış

Konuyla ilgili Medyascope'ye konuşan Diyarbakır Tanıtım Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Erhan Akalınlar, hem çocuk hem de adam figürünün değil Diyarbakır’ı, Türkiye’deki hiçbir insanı yansıtmadığını belirterek, “Karpuz ve kadayıf Diyarbakır’a ait ama içindeki figürler bizden değil. Hiç yakışmamış. İnsan figürleri Diyarbakır’ı yansıtmamış. Niye seçmişler? Uzakdoğulu insanlara benziyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değildir” diye konuştu.

diyarbakir-heykel-tigris.jpg

Çocuk Japonlara benziyor

Diyarbakır Sur Örgü Peyniri Üreticileri ve Karpuz Yetiştiricileri Derneği Başkanı Adil Aydın ise karpuz ve tatlı heykellerindeki çocuk ve adam figürünün Diyarbakır ile alakası olmadığını, bu heykellerin kaldırılması gerektiğini söyledi. Aydın, “Yapılan heykeller yanlıştır. Çocuk Japon ya da Çinli’ye benziyor. Diyarbakır ile hiçbir alakası yoktur. Neden böyle bir şey yaptılar anlamadım, bir an önce kaldırılması gerekir” diye konuştu. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.