Diyarbakırlı vatandaşlardan örnek davranış

Diyarbakırlı vatandaşlardan örnek davranış
Diyarbakır’ın Kulp İlçesine bağlı İslamköy Mahallesi sakinleri, köyde harabe halde olan okulu onarıp kütüphaneye çevirdiler. Köylüler, kütüphane için destek bekliyor.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’ne bağlı İslamköy Mahallesi sakinleri örnek olacak bir çalışmaya imza attı. Köylüler,  90’lı yıllara kadar okul olarak faaliyet yürüten ve daha sonra harebeye dönen yapıyı büyük bir özveriyle kütüphaneye dönüştürdü. Eski okulu baştan aşağı yenileyen köylüler, kitap toplamak için kampanya başlattı.

"Halihazırda yalnızca kitap eksiğimiz kaldı"

İslamköy doğumlu yazar Abdullah Aren Çelik’in öncülüğünde yürütülen çalışma, pek çok gönüllünün desteğiyle bu noktaya ulaştı. Yazar Çelik, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sevgili kitap dostları merhaba! Yaklaşık iki sene önce uzak bir dağ köyünde kütüphane yapmaya karar verdik. Nihayet bu emeğimizin karşılığını aldık, kütüphanemiz tamamlandı. Bu güzel mekânın taşında, toprağında emeğimiz, alın terimiz var. Halihazırda yalnızca kitap eksiğimiz kaldı. Biz düşündük ki, siz de bu çabaya bir kitapla da olsa katkı sunmak istersiniz belki.”

Kitap bağışı yapmak için adres: Peyas Mahallesi Forum bitişiği Sunrise 1 sitesi C Blok Kat 9 No 20 Yenişehir/ Diyarbakır

Abdullah Aren Çelik 

Bağışlarınız için İletişim: 0553 623 10 82 (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.