VİDEO - Diyarbakırlılar Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü açıklamasına ne dedi: 'Ondan önemli sorunlarımız var'

VİDEO - Diyarbakırlılar Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü açıklamasına ne dedi: 'Ondan önemli sorunlarımız var'
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Başörtüsü yarasını sonsuza dek kapatacak adımı atıyoruz" diyerek duyurduğu kanun teklifine dair Diyarbakır’da vatandaşlar “Bizim başörtüden daha önemli sorunlarımız var önce bu sorunlar dile getirilsin” dedi.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter’dan paylaştığı videolu mesajda başörtüsü yasağı konusuna değinerek, “Bizim de yanlışlarımız oldu geçmişte. Ama değişmeyi, öğrenmeyi bildik. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız. Kanun teklifimizi, grup toplantısından hemen sonra, TBMM'ye sunacağız” paylaşımı yaptı. Dünde grup toplantısından sonra kanun teklifi TBMM’ye sunuldu.

CHP liderinin açıklaması ve kanun teklifi ile ilgili Tigris haber sokakta nabız tuttu, Diyarbakır’da vatandaşlar ne dedi?

Başörtü sorunu geride kaldı

Başörtü takmanın artık bir sorun teşkil etmediğini ifade eden Betül Yıldız, “Başörtü sorunu bu ülkede artık geride almış bir durum. Zaten mecliste de bu yasal oldu. Herkes başörtü takıp takmamakta serbest. Başörtümüz ile her yere rahatlıkla girip çıkabiliyoruz, hiç bir sıkıntı yaşamıyoruz. Kılıçdaroğlu bu konuyu sadece seçimler yaklaştığı için gündeme getirdi. Şu anki yönetimi de hiçbir şekilde doğru bulmuyorum” diye konuştu.

Öncelikli sorunlarımız var

Ülkede başörtü sorunundan önce konuşulması gereken daha önemli konular olduğuna dikkat çeken Şehmus Başkan, “ Türkiye’de şu an en önemli sorunların başında Kürt sorunu geliyor. Binlerce insan şu an hayatını kaybediyor. Öncelikle bu sorunlara el atılması lazım. Bugün biz bütün insanlar için özgürlük istiyoruz. Başörtü meselesinin meclise getirilmesi güzel bir davranış, ama bizim başörtüden daha önemli sorunlarımız var, önce bu sorunlar gündeme getirilsin. Türkiye’de demokrasi, insan hakları ve özgürlük olursa bu ülke çok iyi olur” dedi.

Neden bugün farklı şeyler söylüyorlar?

Başörtü sorununun sorun olmaktan çıktığını ifade eden Nihat Adak, “Kılıçdaroğlu gerçekten sorunları dile getirmek istiyorsa bu insanlara istihdam sağlasın. Bir sürü üniversite öğrencisi boşta duruyor, onların sorunlarına değinilsin. Başörtülü kadınlarımıza onlar karşı çıkıyordu, ne oldu da bugün farklı şeyler söylüyor? Sadece insanları kandırıyorlar” dedi.

Herkes özgür olmalı

Bir diğer kadın vatandaş ise, herkesin giyinme konusunda özgür olması gerektiğini belirterek, “Herkes seçimlerinde özgür olmalı. Kimse kimsenin ne giydiğine karışmamalı. Bugün Avrupa ülkeleri nasıl özgürse bizim ülkemizde ki insanlarda seçimlerinde özgür olmalıdır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.