Diyarbakırlılar korona virüsü unuttu, iğne atsan yere düşmez!

Diyarbakırlılar korona virüsü unuttu, iğne atsan yere düşmez!
Diyarbakır’da 4 günlük sokağa çıkma yasağının ardından vatandaşlar cadde ve sokaklara akın etti. Kenttin işlek caddelerinde trafik durma noktasına gelirken PTT ve banka önlerinde ise uzun kuyruklar oluştu.

İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen 4 günlük sokağa çıkma yasağının ardından Diyarbakır’da, vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Kalabalıktan dolayı vatandaşlar yürümekte zorlandı. Banka, PTT ve otobüs duraklarında uzun kuyruklar oluştu. Kentteki araç trafiği ise arefe gününü aratmadı. Şehrin birçok işlek caddesinde trafik durma noktasına geldi.

Yasak sonrası sokaklara akın eden vatandaşların birçoğu tarihi Sur ilçesi ve Yenişehir Ofis semtinde sosyal mesafeyi hiçe sayarak dolaştı. Maske takımına eskiye oranla önem verilse de henüz maske takmayan birçok vatandaş da var. Esnaf da vatandaşların alışveriş yapmadığını ve gezmek için çarşıya çıktıkların öne sürdü.

s1.png

20 yaş altı gençlerde sokakta

İçişleri Bakanlığı tarafında yayınlanan genelgeye göre sokağa çıkmaları yasak olan 20 yaş altı gençlerin de cadde ve sokaklara çıktıkları gözlemlendi.

“Evde kal” çağrısına kulak asan yok

Diyarbakır’da ne zaman yasak bitse vatandaşlar sokağa akın ediyor. “Evde kal” çağrılarına kulak asmayan vatandaşlar ölümcül olan virüsün ciddiyetinin farkında değil. Emniyet ve Büyükşehir belediyesi zabıtaları tarafında yapılan uyarılar ise hiçe sayılıyor.

Haber: Yılmaz Yigitler

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum