VİDEO - Diyarbakırlılar ring sistemine tepkili!

VİDEO - Diyarbakırlılar ring sistemine tepkili!
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımada ‘Ulaşım Master Planı’nı revize etmesiyle hayata geçen ring sistemine vatandaşlar tepkili.

Şevval Filiz-Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Üçkuyular ve Yenişehir Memur Sen Toplu Konutlarında yaşayan vatandaşlar toplu ulaşımdan yararlanmak için ringlerle Gazi Yaşargil Araştırma Hastanesi’nde bulunan duraklara taşındı. TOKİ’lerden ringlerle toplanarak otobüs durağına getirilen vatandaşlar, Araştırma Hastanesi durağından şehir içi güzergâhlara ulaşım sağlamaya çalışıyorlar. Ring sistemine tepkili olan vatandaşlar eski sisteme dönülmesini istiyor.

“İdareciler gerekli önlemleri almıyor”

 Ring sisteminden kaynaklı hem kendisinin hem de vatandaşların mağdur olduğunu söyleyen Kasım Şenol, idarecilerin sorunları çözüm noktasında eksik olduğunu öne sürerek şunları söyledi:  “Ben maliyeden geliyorum. Aktarmalı ringlerde sıkıntını çekiyoruz. Yaşlı insanlar ve hastalar var hepsi mağdur oluyor. İki kart vuruyoruz. Kimi “kart vur” diyor kimi ise “vurma” diyor. Sıkıntıların giderilmesi için biz belediyemizden ve valimizden yardım istiyoruz. Umuyorum bu sorunu çözeceklerdir. Bir boşluk vardır. İdareciler tam bilgiyi yansıtmıyor ve idareciler gerekli önlemleri almıyor. Yani bilgi kirliği vardır. Sorunlarımızı tam anlamıyla dile getirilirse yetkililer bunu çözer” şeklinde konuştu.

ring-tigris.png

“Zaman kaybı”

Toplanma alanında kalabalıkların oluştuğunu ve koronaya davetiye çıkarıldığını söyleyen Rohat Atık adlı vatandaş ise şöyle konuştu: “İnsanlar büyük ölçüde mağdur. İnsanlar semtlerinden ring toplanma alanına, ring alanından da şehre gidiyor. Zaman kaybı yaşıyoruz. Ayrıca korona da var. Korona hastalığını da tetikliyor. Burada kalabalığa giriyoruz. İnsanların belli bir düzeni vardı. Adam saat kaçta bineceğini biliyordu, şimdi ise kaçta geleceğini araçların ne zaman kalkacağını bilmiyor. 25 dakika ring aracı bekledim, 15 dakika da toplanma alanında bekliyorum, 40 dakikaya da merkeze gideceğim. Toplamda 2 saatimiz gidiyor. Yetkililerin bu olaya el atmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

atiklar-tigris.png

“Yanlış bir sistem”

Vatandaşlardan Şehmuz Babayiğit’de ringlerin sürekli çalışmadığını ifade ederek “Ringden inip tekrar şehir içine giden araçlara biniyoruz. Bu ne biçim ringdir? Ringler 24 saat durmadan çalışması gerekiyor.  Yanlış bir sistemdir.  Sıkıntı yaşıyoruz. Daha güzel hatlar yapabilirler. İstanbul da böyle değil normalde 24 saat çalışması gerekiyor. Uygun bir sistem değil” diye konuştu.

babayigit-tigris.png

“Eski sisteme geri dönsünler”

Başka bir vatandaş da eski sitemin daha uygun olduğunu ve ring sisteminin kendilerini yorduğunu belirterek,“Bu sistem uygun değil biz bu sistemi istemiyoruz.  Eski sisteme geri dönsünler. Bizi öldürdüler. Orda bekliyoruz ringe biniyoruz. Burada bir saat bekliyoruz. Zaten pandemiden dolayı psikolojimiz bozulmuş. Bu sistem bizi yoruyor” dedi.

Semih Çelik “Ring sistemi mağdurluktur. Halkı mağdur ediyorlar. Yanlış bir sistem, İşimize geç kalıyoruz.”

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.