Diyarbakırspor, 4 takımın kaderini belirleyecek

Diyarbakırspor, 4 takımın kaderini belirleyecek
BAL’da yer alan Diyarbakır’ın 1 takımının ligde kalması için Diyarbakırspor’un şampiyon olup 3.Lig’e çıkması şart. Diyarbakırspor şampiyon olamazsa ligde kalacak ancak bu durumda diğer 4 takım da küme düşmüş olacak.

TİGRİS HABER - Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 9.Grup, illerin kontenjan sayılarına göre belirlenen statüden dolayı ilginç bir yapıya sahip. Sezon başında TFF, depremden dolayı özel bir statü ilan etmiş ve Diyarbakır’ın 6 takımla mücadele edeceğini açıklamıştı. Ancak Erganispor, depremde tesislerinin zarar gördüğünü dile getirerek ligde kalma hakkının saklık kalması şartıyla çekilme için TFF’ye başvurunca takım sayısı 5’e düştü. Şimdi 11 haftası geride kalan ligde tablo daha ilginç hale geldi.

diyarbakirspor-kader-belirleyecek-2.jpegHer Yol Diyarbakırspor’un Şampiyonluğuna Çıkıyor

Diuarbakır takımları arasında şampiyonluğa en yakın takım 25 puanlı Diyarbakırspor. Bağlar Belediyespor’un 19, Yenişehir Belediyespor’un 10 puanı var. Çınar Belediyespor’un 6 ve Adaletspor’un 4 puanı var. Çınar Belediyespor ve Adaletspor’un bu tabloda küme düşmelerine kesin gözüyle bakılıyor. Bağlar Belediyespor ve Yenişehir Belediyespor’dan 1’inin ligde kalması için Diyarbakırspor’un şampiyon olup 3.Lig’e yükselmesi gerekiyor.

diyarbakirspor-kader-belirleyecek-1.jpeg

Bağlar Belediyespor Ve Yenişehir Belediyespor’un Durumu

Yani Bağlar Belediyespor ve Yenişehir Belediyespor hem birbirlerini geçmeye çalışacak, hem de Diyarbakırspor’un şampiyon olmasını bekleyecek. 9 puan farkla Yenişehir Belediyespor’un önünde yer alan Bağlar Belediyespor, ligi üstte bitirmeye yakın takım olarak görünüyor.

diyarbakirspor-2.jpeg

Futbol kamuoyu bu ilgi çekici yarışın sonuçlanacağını merak ediyor.

Bu arada statüden dolayı sezon sonunda Diyarbakır Süper Amatör Futbol Ligi’nde şampiyon olacak takım da baraj maçı oynamadan doğrudan BAL Ligi’ne yükselecek. (Haber merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.