Diyarbakırspor camiasının acı kaybı Vehbi’nin ardından

Diyarbakırspor camiasının acı kaybı Vehbi’nin ardından
Türk futbolunun ve Diyarbakırspor'un efsane futbolcularından "Tilki Vehbi" Vehbi Günay, memleketi Giresun'un Görele İlçesi'nde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Naci Sapan-Özel Haber

TİGRİS HABER - Diyarbakırspor'un tarihine ismini altın harflerle yazdıran Günay'ın vefatı futbol camiasında derin üzüntü ile karşılandı.

Diyarbakırspor'un efsane başkanı Dr. Abdurrahman Yakut ile arkadaşları ve spor adamları üzüntülerini paylaştı.

15.jpg

Diyarbakırspor denilince akla gelen ilk isimlerdendi. Gol yollarındaki ince zekası nedeniyle "Tilki Vehbi " lakabıyla nam saldı. Diyarbakırspor'un 3.Lig'den 2.Lig'e 2.Lig'den de 1.Lig'e (Süper Lig) yükselen unutulmaz kadronun yıldızlarındandı.

Diyarbakırspor formasını aralıksız 10 sezon giyen Günay, Süper Lig'de de 1978-79 sezonunda Fenerbahçeli Cemil Turan'ın ardından en çok gol atan ikinci futbolcu oldu.

Günay, bu durumu "ben sezon ortasında askere gittim. Yoksa gol kralı ben olurdum" sözleriyle değerlendirmişti.

16.jpg

"BENİM MEMLEKETİM DİYARBAKIR"

Diyarbakırspor'un ardından Mersin İdman Yurdu, Gençlerbirliği ve Zonguldakspor'da da başarılı performans ortaya koyarak tarihe geçen Vehbi, futbolu bıraktıktan sonra Diyarbakır'dan kopmadı. Giresunlu olmasına rağmen kendisini "Ben Diyarbakırspor'lu ve Diyarbakırlı Vehbi'yim" diye tanıtıyordu.

DİYARBAKIRSPOR 0NUN İÇİN YAŞAM BİÇİMİYDİ

Son olarak bu yıl 24 Haziran'da Diyarbakırspor'un 55.yılı kutlamaları nedeniyle Diyarbakır'a gelen efsane futbol adamı, "Çok büyük emek vererek yükselttiğimiz Diyarbakırspor'un bu hale düşmesinden dolayı kahroluyorum " diyerek duygu dolu anlar yaşamıştı.

KALP KRİZİNE YENİK DÜŞTÜ

Vehbi Günay, memleketi Giresun'un Görele İlçesi'nde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Ambulansla Görele Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Günay tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Günay'ın vefatı futbol camiasını da yasa boğdu.

whatsapp-image-2023-08-15-at-7-19-49-pm-001.jpeg

DR. ABDURRAHMAN YAKUT:" YERİ KOLAY DOLMAYACAK BİR EFSANE "

Diyarbakırspor'un efsane başkanı Dr. Abdurrahman Yakut, yaşayan bir tarihi kaybettiklerini söyledi. Yakut,"Son olarak 24 Haziran'da beraberdik. Daima görüşüyorduk..Diyarbakır'ı çok seviyordu. Yeri kolay dolmayacak bir efsane. Hepimize Diyarbakırspor'u sevdirdi. Türk futbolunun kaybı. Allah'tan rahmet diliyorum. Çok üzgünüm. Ailesi ve futbol camiasının başı sağ olsun." diye konuştu.

EFSANE KAPTAN AYHAN DOĞU :"ACIMIZ TARİFSİZ"

Vehbi Günay'ın takım kaptanı ve Diyarbakırspor'un efsane futbolcularından Ayhan Doğu,'Üzüntümü tarif edecek kelime bulamıyorum. Beraber çok büyük başarılara imza attık. Çok büyük kayıp. Hepimizin başı sağ olsun " ifadelerini kullandı.

ÇETİN İNSEL :" HEPİMİZE DİYARBAKIRSPOR'U SEVDİRDİ "

Diyarbakırspor'un efsane golcüsü Çetin İnsel,"Hepimiz onu izleyerek Diyarbakırspor'u sevdik. Bir ağabeyimi kaybettim. 24 Haziran'da Diyarbakırspor'un 55.yılı nedeniyle bir araya gelmiştik. Dün telefonda konuştuk. 15 gün sonra Diyarbakır'a geleceğini söyledi.
Diyarbakırspor onun için yaşam biçimiydi. Mekanı cennet olsun inşallah." dedi.

RECEP BAYIK:" ACIMIZ ÇOK BÜYUK "Günay'ın yakın arkadaşı ve Diyarbakırspor'un eski futbolcularından Recep Bayık,"Arkadaşımız ve aile dostumuzdu. Diyarbakır'da her sene bir araya geliyorduk. Diyarbakırspor gerçek bir efsanesini kaybetti. Mekanı cennet olsun " şeklinde görüşlerini dile getirdi.


GSYD BAŞKAN BAY :" GERÇEK BİR EFSANEYDİ "

Güneydoğu Spor Yazarları Derneği (GSYD) Başkanı Mehmet Yılmaz Bay,"24 Haziran'da Diyarbakırspor'un 55.yılı kutlamaları nedeniyle düzenlediğimiz etkinlikte onur konuğuydu. Gerçek bir efsane ve tam bir Diyarbakırspor sevdalısıydı. Vefat haberi bizi çok üzdü. Allah'tan rahmet diliyorum. Sevenlerinin ve Diyarbakırspor ailesinin başı sağ olsun." İfadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.