Diyarbakırspor’a mahkemeden iyi haber

Diyarbakırspor’a mahkemeden iyi haber
Diyarbakır 7. Asliye Hukuk Mahkemesi, bir dönem kulüpte başkan ve kayyım olarak görev yapan Abdülkadir Duran’ın 3 yıl önce açtığı davalarda kulübü hakları buldu.

TİGRİS HABER - Bu kararla adaletin yerini bulduğunu belirten Diyarbakırspor Asbaşkanı  Şeyhmus Akyıl, ”Mahkeme kulübün lehine karar verdi. 53 yıllık çınarı bir beladan kurtardık, camiamıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Mahkemeden Diyarbakırspor’a iyi haber geldi. Diyarbakır 7. Asliye Hukuk Mahkemesi, bir dönem kulüpte başkan ve kayyım olarak görev yapan Abdülkadir Duran’ın 3 yıl önce açtığı davalarda kulübü hakları bularak dava masraflarının da Duran tarafından karşılanmasına karar verdi.

Mahkemenin bu kararı sosyal medyada büyük ses getirirken, bu karar devam eden diğer davalar için de emsal oldu.

3 yıl önce yapılan kongrenin iptaliyle ilgili davada kulübün haklı bulunulmasını değerlendiren dönemin başkanı ve şu anki asbaşkan  Şeyhmus Akyıl, bu kararın Diyarbakırspor’un önünü kesmeye çalışanlar için tokat anlamına geldiğini söyledi.

Akyıl, ”Nizami ve hukuki prosedüre uygun olarak gerçekleştirdiğimiz kongrede yıllardır kulübü elinde bulunduran şahıs kulübün elinden çıkmış olmasını hazmedemeyerek defalarca davalar açtı. Güneydoğu Spor Yazarları Derneği yöneticileri, bizler ve delegelerimiz yargılandı. Nihayetinde yargı adil bir karar vererek malum şahsı haksız bularak kulübü haklılığını tescil etti. Diyarbakırspor camiası için hayırlı olsun. Bu karar inşallah Diyarbakırspor’u kapatmaya çalışanlara iyi bir ders olur” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.