Diyarbakırspor’da bir Sadettin Özer geçti

Diyarbakırspor’da bir Sadettin Özer geçti
Tamamı futbolcu olan Ergani’li Özer kardeşlerden Sadettin Özer de ağabeyi merhum Şehmus Özer, kardeşleri Nezir Özer ve Cihan Özer gibi forvet oyuncusuydu.

TİGRİS HABER - Sadettin’in Diyarbakırspor’un tarihinde ise ayrı bir yeri var. 2001 yılında Türkiye şampiyonu olan Diyarbakırspor Genç Takımı’nda 21 gol atan Sadettin, aynı zamanda Diyarbakırspor PAF takımında da 2 sezonda 22 gol atarak kulüp tarihinin genç takımlar düzeyinde en fazla gol atan isimleri arasına girdi.

Daha sonra bazı talihsizlikler yaşadığını belirten Sadettin,”Ali Sami Yen’deki Galatasaray maçında Mondragon’a golü atsaydım belki her şey farklı olurdu. Tabi sonrasında ağır bir sakatlık da yaşadım ve birçok şey değişti.” diyor.

sadettin-ozer-futbolcu-1.jpegFutbolcu Fabrikası gibi Bir Aile

Merhum Şehmus Özer, Sadettin Özer, Cihan Özer, Nezir Özer,Zülküf Özer ve Şehmus Özer’in oğlu Çetin Özer. Ergani’li Özer ailesinin 6 mensubu futbolcu olarak hem Diyarbakır hem ülke futbolunda özel bir yer edindi. Kardeşlerin büyüğü Şehmus Özer elim bir trafik kazasında vefat etti, Sadettin futbolu bıraktıktan sonra teknik adam olarak da başarılara imza attı. Diğerleri ise faal futbolculuğa devam ediyor.

img-20231215-wa0030.jpg

Kardeşlerin ikincisi olan Sadettin Özer’in Diyarbakırspor tarihinde ayrı bir yeri var. 2001 yılında Türkiye şampiyonu olarak tarih yazan Diyarbakırspor genç takımının golcüsüydü. Bu başarıdan sonra PAF takıma geçti ve orada da 2 sezonda tam 22 gol atarak başarısına yeni bir halka ekledi. 18 yaşında Süper Lig’de Diyarbakırspor’da oynamaya başladı ancak burada işler istediği gibi gitmedi. Yaşadığı ağır sakatlığın ardında yolu Diyarbakırspor’dan ayrıldı, futbol yaşantısını diğer liglerde ve takımlarda devam ettirdi.

img-20231215-wa0031.jpg

Profesyonel Ligdeki İlk Maçı Tarihi Ali Sami Yen’de Galatasaray’a Karşı

Diyarbakırspor’un genç takımlar düzeyinde en fazla gol atan isimleri arasında bulunan Sadettin Özer için A takımda oynadığı ilk maçın ayrı bir önemi var. Tarihi Ali Sami Yen Stadı’nda Galatasaray’a karşı forma giyen Sadettin Özer,”Merhum Ümit Kayıhan hocamız hafta içinde ‘seni oynatacağım. Hazır ol’ dedi. 1-0 mağlup durumdayken beni oyuna aldı. Bir pozisyonda kaleci Mondragon’la karşı karşıya kaldım. Golü atsaydım çok şey değişirdi belki hayatımda ama olmadı. Süper Lig’de ilk kez oynuyorsun, rakip UEFA Kupası’nı kazanmış Galatasaray ve karşında kaleci Modragon. Tecrübesizlik böyle bir şey. Daha sonra bazı talihsizlikler yaşadım. Ağır sakatlıklar geçirdim. Her şeye rağmen o günleri özlüyor insan. Şerefli,şanlı Diyarbakırspor formasını giymek herkese nasip olmaz. Bana nasip oldu. Diyarbakırspor’un benim için özel bir yeri var. Hocalıkta da kısa sürede iyi işler yaptık. Burada da başarılı olmak istiyorum. Ben idealist bir insanım.” diye konuştu.

(Yazan: Gazeteci Saffet Azbay)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.