Diyarbakırspor’da hedef; eski günlere dönüş

Diyarbakırspor’da hedef; eski günlere dönüş
Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 9.Grup’ta zirve mücadelesi veren Diyarbakırspor’un yeni teknik heyetindeki teknik adamlar bölge futbolunun tanıdık simalarından oluşuyor.

TİGRİS HABER - Daha önce Diyarbekirspor’u 3.Lig’e çıkarıp ayrıca 3.Lig’de final oynatan, Bağlar Vuralspor’u da yine 3.Lig’e taşıyan “şampiyon hoca “ lakaplı Faruk Türk’ün yeni hedefi 56 yıllık marka Diyarbakırspor’u 13 sezon sonra profesyonel lige taşıyarak yeni bir tarih yazmak. Türk’ün ekibindeki isimler de tanıdık isimler.

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 9.Grup’ta zirve mücadelesi veren Diyarbakırspor’un yeni teknik heyetindeki teknik adamlar bölge futbolunun tanıdık simalarından oluşuyor. Daha önce Süper Lig’de Diyarbakırspor alt yapısında koordinatör olarak görev yapan teknik direktör Faruk Türk, teknik adam olarak önemli başarılara imza attı. Türk, Diyarbekirspor’u 3.Lig’e çıkarmanın yanında 3.Lig’de final oynatma başarısını da gösterdi. Türk, ayrıca Bağlar Vuralspor’u da 3.Lig’e taşıyan teknik adam oldu.

Mesut Önal, Ahmet Kurt, Oktay Kahraman..

Türk’ün teknik ekibinde yer alan Mesut Önal,hem futbolcu hem de teknik adam olarak uzun yıllar Diyarbakırspor’a hizmet etti. Önal,kaleci olarak Diyarbakırspor’la 1985-86 sezonunda Süper Lig’e çıkma başarısı gösterirken, antrenör olarak da 2002-2003 sezonunda Süper Lig’de Ümit Kayıhan’ın teknik ekibinde yer aldı.

Ahmet Kurt, futbolcu olarak Diyarbakırspor’un alt yapısına yetişip aynı zamanda Diyarbekirspor’un 3.Lig’e yükselen kadrosunda kaptanlık yaptı. Bir diğer antrenör Oktay Kahraman da Diyarbekirspor’da hem 3.Lig’de hem 2.Lig’de antrenörlük yaptı.

“3.LİG ŞAMPİYONLUĞU 3.LİG KADAR DEĞERLİ OLACAK”

Teknik Direktör Faruk Türk, bölgenin en büyük markası ve efsanesi Diyarbakırspor’u yıllar sonra profesyonel lige taşımak için elbirliğiyle mücadele edeceklerini söyledi. Türk,”Diyarbakırspor denilince bizim için akan sular durur. Bu kent için bu bölge için hatta Türkiye için aziz bir hatırası var. Başarılarla dolu bir maziye sahip. Bu değerli markanın yeniden profesyonel liglere dönmesi hepimizin özlemi ve hedefi. İşimiz kolay değil ama biz zaten zoru tercih ettiğimiz için geldik. Şehirdeki herkesten, en başta da taraftarlardan destek istiyoruz. El ele gönül gönüle verip bu değerli markayı şampiyon yapalım. 3.Lig’e çıkmak, Süper Lig’e çıkmakla eşdeğer olacak.” dedi. (Haber merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.