Zemin ihmal edildi, fatura takımlara çıktı

Zemin ihmal edildi, fatura takımlara çıktı
Diyarbakır takımları bu sezon başarılı bir grafik çizerek yıllardır başarıya hasret olan kent için umut oldu.

Mevlüt Bağırmaz

TİGRİS HABER - Bozulan ve kış öncesinde alarm veren Diyarbakır Stadyumu önümüzdeki günlerde bakıma alınacak. İki hafta sürmesi beklenen bakım ve yenileme çalışmaları sırasında takımlar maçlarını başka şehirlerde oynamak zorunda kalacak. Şampiyonluk hedefleyen ve şu ana kadar başarılı bir grafik çizen Amedspor ve Diyarbekirspor için bu durum handikap oluşturuyor.

Diyarbakır takımları bu sezon başarılı bir grafik çizerek yıllardır başarıya hasret olan kent için umut oldu. 2.Lig Kırmızı Grup’ta 5 maçta 13 puan toplayan Amedspor lider durumda, Beyaz Grup’ta 5 maçta hanesine 11 puan yazdıran Diyarbekirspor ise 11 puanla 4.sırada yer alıyor. Namağlup durumda olan iki takımın da en büyük handikaplarından biri zemini bozulan ve giderek durumu kötüleşen Diyarbakır Stadı’nın zemini. Zemin bu yüzden önümüzdeki günlerde bakıma alınacak. İki takımada şimdiden başka şehirlerin yolu göründü.

Bazı şehirler sıcak değil

Zirve mücadelesi veren iki takım da öncelikle maçlarını komşu şehirlerde oynamak istiyor. Ancak, bu da belirsiz. Çünkü maçların bu şehirlerde oynanması için söz konusu şehirlerdeki kurum ve kulüplerin onay vermesi gerekiyor. Ligleri devam ettiği için bazı şehirler buna sıcak bakmıyor. Girişimler devam ederken, nasıl bir tablo gelişeceği bilinmiyor. Bakım ve yenileme çalışmaları nedeniyle Amedspor ve Diyarbekirspor’un en az 2 maçlarını başka şehirde oynaması söz konusu.

Diyarbakır’daki ilgili kurumların ihmalinin bedelini kulüpler ödemek zorunda kalabilir. Kulüpler taraftar desteğinden yoksun kalacağı gibi saha sonuçları ve maddi konularda da sıkıntı yaşayabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum