Doğu illerde kar yağışı etkili oluyor

Doğu illerde kar yağışı etkili oluyor
Türkiye'nin doğu illerinde son günlerde etkili olan soğuk hava ve sis, yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken, park halinde bulunan araçların üzeri karla kaplandı.

TİGRİS HABER Meteorolojinin uyarılarından sonra Türkiye'nin birçok ilinde yoğun kar yağış etkili oldu. Ağrı,Muş, Bitlis,Tunceli, Kars illerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı köy yolları ulaşıma kapandı. Kars'ta soğuktan baraj gölü dondu.

SEVİNÇLE KARŞILANDI

Muş’ta etkisini sürdüren kar yağışı özellikle kırsal kesimde çileye dönüşürken, il merkezinde ise sevinçle karşılandı. Kar yağışının bereket olduğunu vurgulayan vatandaşlardan Şirin Toplu, “Muş’umuza hayırlı olsun. Kar yağışı çiftçilerimizin ekinleri için çok faydalı olur. İlimizde iki baraj var. Bu barajların dolması, çevre illerimize de faydasının olacağına inanıyorum” dedi.

Bitlis'te kar yağışının bu yıl geç geldiğini belirten Ecevit Özkan, lapa lapa yapan karın Tatvan’a çok yakıştığını ifade etti. Kar altında arkadaşıyla yürümeye çıkan Polat Çelik ise karı çok sevdiğini dile getirdi.

Doğu illerinde yoğun kar yağışı etkili oluyor

TUNCELİ'DE ONLARCA KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Tunceli’de başta Pülümür, Ovacık, Hozat ve Nazımiye ilçeleri olmak üzere kent genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle onlarca köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bağlı ekipler, kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlatırken, Karayolları Şube Şefliğine bağlı ekipler de Tunceli-Pülümür-Erzincan ile Tunceli-Pertek-Elazığ karayollarında karla mücadele çalışması başlattı. Kar yağışının etkisini sürdüreceği belirtilirken sürücü ve vatandaşların yağışa karşı tedbirli olmaları istendi.

Doğu illerinde yoğun kar yağışı etkili oluyor

HAKKARİ YÜKSEKOVA'DA HER YER BEYAZA BÜRÜNDÜ

Yüksekova ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve sis hayatı olumsuz etkiledi. Meteorolojinin uyarılarından sonra yoğun şekilde bastıran kar yağışı, kısa sürede ilçeyi beyaz örtüyle kapladı. Sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekerken, belediye ekipleri ise yol temizleme çalışmalarına başladı. Yoğun kar yağışının olduğu ilçede görüş mesafesi yer yer düştü.

Doğu illerinde yoğun kar yağışı etkili oluyor

AĞRI'DA VATANDAŞLAR YOLDA YÜRÜMEKTE GÜÇLÜK ÇEKTİ

Ağrı’da son günlerde etkili olan soğuk hava ve sis, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Vatandaşlar, beyaza bürünen cadde ve sokaklarda yürümekte güçlük çekti. Lapa lapa yağan kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandalar ise kahvehanelere ve iş yerlerine giderek karın durmasını bekledi. Kentte kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

Doğu illerinde yoğun kar yağışı etkili oluyor

KARS'TA SOĞUKTAN BARAJ GÖLÜ DÖNDÜ

Özellikle geceleri eksi 17 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı baraj gölünü dondururken, baraj havzasında sular içerisinde kalan ağaçlar, buzlar arasında kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı. Soğuk havanın etkili olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Gerçekten Kars’ta hava bayağı soğudu. Özellikle geceleri hava sıcaklığı eksi 17 dereceye kadar düşüyor. Şu anda Kars Baraj Gölü etrafındayız. Baraj gölünün de yüzeyi tamamen buz tuttu. Soğuklardan göl de nasibini aldı. Baraj gölü suları altında kalan ağaçlar da gün yüzüne çıkmış ve donla beraber güzel bir görüntü ortaya çıkarıyor” dedi.

Doğu illerinde yoğun kar yağışı etkili oluyor

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.