Doğu pediatri derneği 1. satranç turnuvası

Doğu pediatri derneği 1. satranç turnuvası
Doğu Pediatri Derneği 11-12 Şubat tarihlerinde Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte 3 ayrı kategoride 18 yaş altı Satranç Turnuvası düzenliyor.

Şehmus Damar

TİGRİS HABER - Doğu Pediatri Derneği 11-12 Şubat tarihlerinde Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte 3 ayrı kategoride 18 yaş altı Satranç Turnuvası düzenliyor.

Her kategoride ilk üç dereceye girecek olan satranç oyuncularına ödüllerin verileceği turnuvaya kayıtlar, Diyarbakır satranç il temsilciği sayfasından online olarak yapılacak. (diyarbakir.tsf.org.tr)

Dernek Genel Sekreteri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Doç. Dr Muhammet Asena, turnuva ile ilgili şu bilgileri verdi; “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ile ilgili kongre, sempozyum ve eğitim toplantılarımız yanı sıra sosyal etkinlikler de bizim için önem arz eden bir durum. Satrancın akademik performans ile doğrudan ilişkili olduğunun ortaya çıkması, eğitim sisteminde önemli bir yer almasını sağlamıştır. Satranç çocukların yeteneklerini farkına varmalarına, geliştirmelerine ve zekâlarını daha etkili bir şekilde kullanmalarına da katkıda bulunmaktadır. Bunların yanı sıra satranç çocukların planlama, seçenekleri değerlendirme, imgeleme, odaklanma, analiz, öngörü ve kuramsal düşünme gibi becerilerinin gelişmesine de yardımcı olmaktadır. 11-12 Şubat tarihlerinde Diyarbakır- Seyrantepe Spor Kompleksinde düzenleyeceğimiz turnuvaya tüm çocuklarımızı bekliyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.