Doktorlar grevde: Hastaneler en sakin gününü yaşadı

Doktorlar grevde: Hastaneler en sakin gününü yaşadı
Diyarbakır’daki hekimler Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) aldığı karar doğrultusunda greve gitti. Acil dışında hasta kabulü olmayınca, poliklinik koridorları boş kaldı.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - TTB ile sağlık emek-meslek örgütleri; Meclis'e sunulan hekim ve sağlık çalışanlarının haklarına yönelik yasa teklifine karşı grev kararı aldı. TBB’den dün yapılan çağrıda, “Yarın, acil durumlar dışında sağlık kurumlarına başvurmayarak bize destek olmanızı istiyoruz. Taleplerimizin gerçekleşmesi, sağlıksızlık değil sağlık üreten bir sağlık sistemini birlikte inşa edebilmek için el ele olalım. Her Grev etkinliğinde olduğu gibi her yaştan acil hastaların, diyaliz hastalarının, yoğun bakım hastalarının, acil gebelerin muayene ve tedavi işlemleri devam edecek; Covid-19 veya Covid-19 şüphesi ile sağlık kurumlarına yapılacak başvurular geri çevrilmeyecektir” denildi.

TTB’nin çağrısına uyan Diyarbakır’daki hekimler de iş bıraktı. Acil, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakım dışında hasta kabulü yapılmadı. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çekilen fotoğrafta poliklinik koridorlarının boş olduğu görüldü.

AHEF’ten açıklama

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu da konu ile ilgili basın açıklaması yaptı. AHEF, “Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildiğini hatırlatarak, “Ne acıdır ki, sağlık sisteminin içinde bulunduğu kötü durumu anlamak için komisyon tutanaklarını okumak yeterlidir” ifadeleri yer aldı. AHEF açıklamasında, hekimlerin talepleri şu şekilde sıralandı: “Acilen sağlıkta şiddetin önüne geçecek etkin yasal düzenlemeler. Bir ceza yönetmeliği haline gelen Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin kaldırılması ya da revize edilmesi. ASM cari gider ödemelerinin ASM Giderlerini karşılayacak şekilde yeniden düzenlenmesi. Aile hekimlerinin hak edişlerinin ekonomik koşullara göre yükseltilmesi.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum