Doku ailesi Bakanlık önünde gözaltına alındı

Doku ailesi Bakanlık önünde gözaltına alındı
Kayıp Gülistan Doku’nun bulunması için “görüşme” talebiyle Adalet Bakanlığı önünde oturma eylemi yapan Doku ailesi, polis tarafından gözaltına alındı.

TİGRİS HABER - Dersim’de 5 Ocak 2020’de kaybolan Üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku, babası Halit Doku ve ablası Aygül Doku, Adalet Bakanlığı’ndan görüşme talebinde bulundu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan talep edilen randevu, “müsait olmadığı” gerekçesiyle reddedilmişti. Adalet Bakanlığı önünde Gülistan Doku’nun fotoğraflarıyla nöbet tutan aileye, polis ikinci kez müdahale etti.

İYİ Parti’nin Meclis Grup toplantısına katıldıktan sonra Kızılay’da bulunan Adalet Bakanlığı önüne gelen aile, burada Gülistan Doku’nun olduğu fotoğraflarla “Gülistan Doku Nerede?” diye slogan attı. Adalet Bakanlığı ile görüşmek istediklerini belirten Doku ailesi, açıklama yaptı.

Aile daha sonra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşme talebinde bulundu. Adalet Bakanlığı’nın “müsait” olmadığını belirten polis ve aile arasında gerginlik yaşandı.

Polis müdahalesine rağmen aile bakanlık önündeki bekleyişini sürdürdü. Kamu Emekçiler Sendikası Konfederasyonu’na (KESK) bağlı kadınlar, aileye dayanışma ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından polis aileye ikinci kez müdahale etti. Polise tepki gösteren Halit Doku, yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. Kaldırımda bekleyen anne Doku da polis tarafından gözaltına alındı.

Doku ailesinin, sağlık kontrolü için Sincan’da bulunan Fatih Devlet Hastanesi’ne götürüldüğü öğrenildi. (Kaynak: MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.