Dolar 25 TL'ye çıkabilir

Dolar 25 TL'ye çıkabilir
Piyasalar, Merkez Bankası’nın faiz kararını vereceği yeni haftaya hareketli başladı. Dolar/TL 20’yi geçerek tüm zamanların rekorunu kırdı.

TİGRİS HABER - Piyasalar, Merkez Bankası’nın faiz kararını vereceği yeni haftaya hareketli başladı. Dolar/TL 20’yi geçerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Uzmanlar artışın sürebileceğini, doların yılın ikinci yarısında 24-25 TL'ye çıkabileceğini söylüyor.

14 Mayıs’ta yapılan birinci tur cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinden önce yükselişe geçen ve seçimlerden sonra bu yükselişini sürdüren dolar kuru 20 TL’yi geçerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Dünya Gazetesi'nden Birol Bozkurt'un haberine göre, uzmanlar doların yılın ikinci yarısından sonra 24-25 TL’ye kadar yükselebileceğine dikkat çekiyor.

Merkez Bankası da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turu öncesi faiz kararını 25 Mayıs’ta açıklayacak. Piyasa uzmanları faiz kararında bir değişiklik beklemiyor. Ancak seçimlerden sonra Merkez Bankası’nın faiz politikasında değişikliğe gidip gitmeyeceği merak ediliyor. (Kaynak : Halk tv)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.