VİDEO - Dolar düştü fiyatlar aynı

VİDEO - Dolar düştü fiyatlar aynı
Hükümetin ‘yeni politikası’ ile dolar 18’den 11 liraya düştü. Ancak, bu düşüş henüz çarşı pazara yansımadı. Diyarbakır’da fiyatlar hala yüksek, vatandaşın alım gücü ise düşük.

TİGRİS HABER - Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamadan sonra 20 liraya dayanan dolar bir anda 11’e kadar düşerek, adeta yere çakıldı. “Kur korumalı mevduat sistemi” denilen yeni model ile TL’nin özendirilmesi hedefleniyor. Bunun için, dolar yükselirse, mevduatını TL’de tutan mudilere, faiz ile dolar kuru arasındaki fark ödenecek. Dolar ve altının düşmesinden sonra pazar ve marketlerde fiyatların bir nebze de olsa düşmesi bekleniyordu. Ancak, beklenen olmadı. Diyarbakır’da Çeşme Durağı Semt Pazarı’nda mikrofon uzattığımız vatandaşlar, fiyatlara veryansın etti.

Vatandaşların görüşleri şöyle:

Fiyatlar çok yüksek. Dolar düşüyor fiyatlar düşmüyor. Devlet diyor her tarafı kontrol ediyoruz. Hiç düşme yok. Ne burada ne marketlerde düşme yok.

Poşet 22 TL’ye yükseldi

Fiyatlarda herhangi bir düşme söz konusu değil. Poşeti 7 liradan alıyorduk, 22 liraya yükseldi. Dolar düştü ama biz halen poşeti 22 liradan alıyoruz. Maliyetler düşmeyince fiyatlar da düşmüyor. Her şeyin fiyatı aynı. Doların bir etkisini görmedik henüz. Geçen hafta ile aynı. Hiçbir değişim yok.  Tüketim eskiden 4-5 kilo iken, şuan bir kilo ya da yarım kilo.

paza-tigris1-1.jpg

Doların etkisi piyasaya girmedi

Her şey yüksek.  Emekli maaşımız eridi, hiçbir şey alınmıyor. Dolar eskiden 7-8 lira idi. 18’e çıktı. 18’e çıkan doların etkisi piyasaya girmedi. Ekonomi iyi olmadığı için fiyat da düşmez. Umutlu değiliz. Çok pahalı, alamıyoruz. Bakıp geçiyoruz. 100 lira harcadım bir şey yok. 

İhtiyaçlarımı alamadım

Her şey çok pahalı alınmıyor. 150 lira harcadım ama bütün ihtiyaçlarımı alamadım. Alamıyoruz. Çok şey söylemek istiyorum ama söyleyemiyorum. Dolar düştü ama hiçbir şey düşmedi. 100 lira harcadım. Bir kilo biber, bir kilo yumurta, 3 kilo domates aldım.

paza-tigris1-2.jpg

Açız

Ne diyeyim, açız. Eşim emekli. Yumurtanın kolisi olmuş 50 lira. Zenginlerin dolarları vardı, onlar zenginleşti, bir fakir olduk. (Tigris Haber)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum