Dolar iki haftanın en düşük seviyesine geriledi

Dolar iki haftanın en düşük seviyesine geriledi
Bankalar arası piyasalarda dolar/TL paritesi 2,0172 ile son iki haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Fed Başkanlığının tek adayı JanetYellen'in Kongre'de yaptığı konuşmasında varlık alımlarının azaltılması için hali hazırda potansiyelinin çok altında seyreden ABD ekonomisinde güçlü toparlanma görülmesi gerektiğini söylemesi Türk lirası dahil olmak üzere gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında değer kazanmasını sağladı.

13 Kasım'da JanetYellen'in Kongre'de yapacağı konuşma metninin basına sızmasının ardından 2,0603 seviyesinden düşüşe geçen dolar/TL paritesi son üç günde yaklaşık yüzde 2 değer kaybederek bugün son iki haftanın en düşük seviyesi olan 2,0172'ye geriledi.

Analistler, yurt içinde yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararının yurt dışında ise Fed toplantı tutanaklarının dolar/TL'nin yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtirken, dolar/TL'de 2,01 seviyesinin destek konumunda olduğunu ifade ediyor.

Analistler, dolar/TL'nin kısa vadede 2,01 destek seviyesinin altına gerilemediği sürece sırasıyla 2,0350 ve 2,0550 seviyelerinde bulunan dirençlerin tekrar gündeme gelebileceğini kaydediyor.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Marbaş Menkul Değerler Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan, Dolar/TL paritesinde 2,00-2,04 bandının takip edileceğini belirterek, Fed'den gelen olumlu açıklamaların devam etmesi durumunda dolar/TL'de yılın son bölümünde düzeltme görülebileceğini ve 2,00'ın altındaki rakamların da gündeme gelebileceğini söyledi.

Dolar/TL'de kısa vadede 2,06 seviyesi yukarı yönlü geçilmediği sürece olası yükseliş denemelerinin satış fırsatı olarak değerlendirilebileceğine dikkati çeken Doğan, şuan için zaman zaman yukarı yönlü hareketler oluşabilecek olsa da son veriler doğrultusunda yukarı yönlü pozisyonların riskinin daha yüksek olacağını düşündüklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.