Dolar ve Euro’nun yükselişi durdurulamıyor

Dolar ve Euro’nun yükselişi durdurulamıyor
Seçimlerin ardından TL’nin değer kaybı hızlandı. Döviz kurlarındaki günlük yükseliş yüzde 7'yi geçti, dolar 23 TL'yi aştı. Kurların sert yükselişiyle asgari ücretlinin geliri 10 günde 60 dolar eridi.

TİGRİS HABER - Seçimlerin ardından TL’nin değer kaybı hızlandı. Döviz kurlarındaki günlük yükseliş yüzde 7'yi geçti, dolar 23 TL'yi aştı. Kurların sert yükselişiyle asgari ücretlinin geliri 10 günde 60 dolar eridi. Ücretlere yapılması beklenen zam, dövizde yaşanan hızlı artışla birlikte şimdiden buhar oldu.

Döviz kurlarındaki günlük yükseliş yüzde 7'yi geçti, dolar 23 TL'yi aştı. Kurların sert yükselişiyle asgari ücretlinin geliri 10 günde 60 dolar eridi. Kurdaki yükselişi "Mehmet Şimşek etkisi, serbest piyasaya geçişin sinyali" olarak yorumlayan ekonomistlere göre "Dövizdeki artış zam fırtınası olarak gelecek. Yoksulluk derinleşecek".

Merkez Bankası'nın (MB) 9 aydır rezerv satışı, sermaye kontrolleri ve sözlü müdahaleleri ile baskılanan kurlar, seçim sonrası yeni kabinen ilk toplantısının ardından atağa geçti. Döviz kurlarında 2021 yılında yaşanan kur şokundan bu yana en sert yükseliş yaşandı. Dün güne 21,61 seviyesinden başlayan dolar/TL gün içinde 23 liranın üzerine çıktı. Dolar/TL'deki 3 günlük yükseliş ise yüzde 8'i aştı. Yılbaşından bu yana ise kurda yüzde 20'yi aşan yükseliş yaşandı. Avro/TL tarafında da 25,50 TL ile rekor görüldü.

(Kaynak :Halk TV)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum