Dolar yükselişte

Dolar yükselişte
Geçen hafta boyu 5.98 civarında seyreden, Cuma akşamı ise 6 seviyesinin üzerine yükselen dolar yeni günde de bu seviyenin üzerinde

Cuma günü 6.05'e kadar yükselen dolar, hafta sonu BDDK'nın swap adımının etkisiyle dün 5.96'ya kadar gerilemiş ancak kalıcı olamayarak yeniden 6'nın üzerine çıkmıştı. Kur bu sabah da artışla 6.01'den 6.03'e yükseldi. Euro 6.56'dan 6.58'e çıkarken, sepet kur ise 6.30'a yükseldi.

Jeopolitik riskler, küresel çapta düşük olan risk iştahı, TL'de reel faiz desteğinin azalması gibi faktörlerle kurda yukarı yönlü baskının devam edebileceği ifade ediliyor. 

Dün Suriye kaynaklı gelişmelerle günü % 2.21'lik düşüşle tamamlayan BIST 100 Endeksi bu sabah da düşüşte. Ak Yatırım Borsa beklentisine dair "Kısa periyot destek bölgesi olarak gördüğümüz 121.500-120.500 bandı altına gelinmesiyle satış baskısı kuvvetlenmiş durumda. Endekste saatlik periyotta ortalamalarda eğilim aşağı yönde. Bu aşamadan sonra saatlik periyotta BIST’te yeni bir iyimserlik belirtebilmek için yeniden 120.000-120.500 bandı üzerine geri dönülmesi gerekiyor." değerlendirmesini yaptı.

Yurtiçinde jeopolitik odaklı haber akışı izlenirken bu akşam TSİ 18'de Fed Başkanı Jerome Powell'ın Yarıyıl Para Politikası sunumu küresel piyasaların radarında olacak.

Bu sabah itibariyle dolara karşı en çok değer kazanan para birimleri Meksika pesosu, Güney Kore wonu ve Tayland bahtı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.