Dolar/TL 6.05 civarında dalgalanıyor

Dolar/TL 6.05 civarında dalgalanıyor
Cuma akşamı 6 sınırını aşan dolar yeni günde 6.04 - 6.05 bandında seyrediyor

Dün 6.01 - 6.06 seviyelerinde dalgalanan Dolar/TL güne 6.05 seviyelerinde başladı. Son dönemde artan jeopolitik riskler ve düşük risk iştahı TL üzerinde baskı yapmaya devam ediyor. Kur hafta sonu BDDK'nın swap adımının etkisiyle 5.96'ya kadar gerilemiş ancak kalıcı olamamıştı.

Işık FX bir notunda "TL varlıkları iç tarafta yaşanan siyasi ve jeopolitik risklerin yaratmış olduğu karmaşayla beraber 6.00 psikolojik seviyesi üzerindeki seyri devam etmekte. Teknik olarak 6.00 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlandığı takdirde yukarı yönlü ataklar ortaya çıkabileceği gibi 6.0650, 6.1000 ve 6.1400 direnç seviyeleri gündeme gelebilir. Ancak kur tarafında görülebilecek geri çekilmelerde özellikle 6 ana destek seviyesinin geçilmesiyle beraber 5.9885, 5.9400 ve 5.9225 destek seviyeleri takip edilebilir." değerlendirmesini yaptı.

Ziraat Yatırım ABD'den iyi gelen verilerle birlikte kasım ayındaki seçimler öncesi siyasi belirsizliğin azalması ve ABD'nin Çin'deki salgının yaratacağı ekonomik etkilere görece daha az maruz kalacak olması nedeniyle Doların güçlü kalmaya devam edebileceğini belirtti ve "Risk iştahındaki ve Dolar'daki görüntüyle birlikte Dolar /TL, 6,05 seviyesinin üzerinde kalarak 6,08 seviyesini hedeflemek isteyebilir." görüşüne yer verdi.

Dün günü  %0.21 artışla 120 bin 49 puandan tamamlayan BIST 100 Endeksi ise yeni günde yükseliş ve düşüş arasında gidip geliyor. Gedik Yatırım İdlib konusundaki gelişmeler ve açıklamaların fiyatlamalar üzerinde etkisini sürdürdüğüne dikkat çekerek "Aselsan hissesindeki sert yükseliş BIST-100 Endeksi'ni de yukarı çekerken, kapanışa doğru bankacılık sektörü öncülüğünde gelen satışlar endeksi baskıladı. Jeopolitik gelişmeler ile siyasi ilişkilerdeki seyir fiyatlamalar üzerinde etkili olmaya devam edecektir." değerlendirmesini yaptı.

Günün devamında ABD'de Ocak ayı TÜFE ve haftalık işsizlik başvuruları verileri piyasaların radarında olacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.