Dolar/TL 6'nın üzerinde dalgalanıyor

Dolar/TL 6'nın üzerinde dalgalanıyor
Dolar 6 seviyesinin üzerindeki seyrini sürdürüyor

Dün 6.0499 ile 8 ayın zirvesine çıkan dolar bugün 6 - 6.04 bandında dalgalanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İdlib konusunda 'Karada ve havada ne gerekiyorsa şimdi yapacağız' açıklamasının ardından kur 6.0482'ye kadar yükseldi.

Jeopolitik riskler, küresel düşük risk iştahı, TL'de reel faiz desteğinin azalması gibi faktörler Lira üzerinde baskıya neden oluyor.

Kur haftasonu BDDK'nın swap adımıyla 5.96 seviyelerine kadar gerilemiş ancak buralarda kalıcı olamamıştı.

Bu sabah euro 6.58'den 6.55'e gerilerken, sepet kur 6.30'dan 6.28'e geriledi, dolar endeksi se sınırlı artışta..BIST 100 Endeksi dün günü % 1.23 yükselişle tamamlarken bu sabah yatay seyrediyor.

Gedik Yatırım bir notunda Borsa hareketine dair " Gün içi haber akışlarına bağlı olarak son günlerde volatilitesi artan endeks, dün önceki gün aşağıda gördüğü seviyeleri bir kez daha test ederek tepki gerçekleştirdi. Bugün de İdlib konusunda yapılacak açıklamalar gün içi volatilitenin yüksek seyretmesine neden olabilir." açıklamasını yaptı.

Fed Başkanı Jerome Powell dün Kongre'ye yaptığı sunumda koronavirüsün etkilerini yakından izlediklerini açıkladı, Powell'ın açıklamalarıyla ABD borsaları rekor seviyelerden kapandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.