Dolar/TL haftaya düşüşle başladı

Dolar/TL haftaya düşüşle başladı
Geçen hafta İdlib kaynaklı haber akışıyla 6.25'i test eden dolar yeni haftaya sınırlı düşüşle 6.23'te başladı

İdlib merkezli jeopolitik riskler TL üzerinde baskı yapmaya devam ediyor. Cuma günü bölgede düzenlenen hava saldırısı sonucunda 33 askerin şehit olduğu haberiyle Eylül 2018'den beri en yüksek seviye olan 6.25'i gören dolar yeni haftaya sınırlı düşüşle 6.23'te başladı. Türk Lirası geçen hafta en fazla değer kaybeden para birimlerinden biri oldu.

Cuma günü 6.91'e kadar yükselen euro bu sabah 6.89'da, sepet kur sınırlı düşüşle 6.56'da...BIST 100 Endeksi Cuma gününü % 4 düşüşle tamamladı.

Küresel piyasalardaki koronavirüs endişeleri de gelişmekte olan ülkelerin para birimleri üzerinde baskıya neden oluyor. Işık FX bir notunda "Kur tarafında şu anda 6.20 seviyesi üzerinde bir fiyatlamala görmekle beraber yukarı yönlü eğilimin artış göstermesi halinde 6.25 seviyeleri ilk etapda hedef haline gelebilir. Kur tarafında geri çekilmelerin oluşabilmesi için özellikle risk unsurlarında azalış görmemiz gerekecektir." değerlendirmesini yaptı.

Yurt içinde bugün imalat PMI Endeksi, ABD'de imalat PMI ve ISM Endeksleri takip edilecek. Yarın içeride açıklanacak Şubat ayı enflasyonu da kurun hareketi açısından önemli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.