Dolu yağışı badem ve fıstığı vurdu

Dolu yağışı badem ve fıstığı vurdu
Diyarbakır’da etkili olan dolu yağışı badem ve fıstık ağaçlarına zarar verdi. Fıstık ağaçlarında geçen yıl yapılan aşı dökülürken, badem ağaçlarında ise ürün kalmadı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Dicle İlçesi Durabeyli Köyü’nde badem ve fıstık ağaçları dolu yağışından büyük zarar gördü. Geçen yıl aşılaması yapılan bir yıl yaşındaki fıstık ağaçlarının aşıları döküldü. Badem ağaçlarında ise dökülme olduğu için ürün kalmadı. 
Tigris Haber’e konuşan Durabeyli Köyü’nde yaşayan Ayhan Tura, 140 dönümlük araziye bir yıl önce 4 bin fıstık, 5 yıl önce de bin 500 badem ağacı ekti. Buğday ekimini bırakarak, badem ve fıstığı tercih eden Tura’nın ağaçları dolu yağışından dolayı kurudu. Tura, “Fıstıkları geçen sene aşıladık. Aşıların tümü döküldü. Bademler de beş yaşında, üstünde tek badem kalmadı. Hepsi yere döküldü. 4 yıl içinde 800 bin lira masraf yapmıştım. Hepsi çöp oldu” dedi. 
Çiftçi Ayhan Dura, Tarım Bakanlığı’nın çiftçinin dolu nedeniyle yaşadığı mağduriyete et atmasını, zararlarını karşılamasını istedi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.