Dondurucu soğukta köyde yaşam

Dondurucu soğukta köyde yaşam
Sabah erken saatlerdeki koşturmacayla güne başlayan köylüler, akşama kadar devam eden yoğun çalışma temposuna rağmen hayatlarından memnun olduklarını belirtiyor.

VAN - Dondurucu soğukların hayatı olumsuz etkilediği Doğu Anadolu Bölgesi'nde, sıcaklığın sıfırın altında 25 dereceye kadar düştüğü köylerdeki vatandaşlar, tüm zorluklara rağmen yaşamlarını sürdürüyor. Son günlerde Türkiye'yi etkisi altına alan dondurucu soğukların en çok hissedildiği Doğu Anadolu Bölgesi'nde kışın zorluklarına rağmen hayat olağan akışıyla devam ediyor.  Yer yer bir metreyi aşan kar kalınlığı ve sıfırın altında 25 dereceye kadar düşen hava sıcaklığında yaşamalarına rağmen günlük işlerini aksatmayan bölge insanı, her mevsimin kendine göre zorluk ve güzelliğinin olduğuna inanıyor. 

Van merkeze bağlı Ermişler köyünde de bölgenin diğer köylerinde olduğu gibi koşturmaca sabah erken saatlerde hayvanlara ot verilmesiyle başlıyor. Akşam saatlerine kadar yoğunluğun bitmediği köy yaşamında erkekler hayvanların beslenmesi ve bakımlarıyla ilgilenirken, kadınlar da süt sağımı, ekmek pişirilmesi gibi işlerle ilgileniyor.

Tatil günlerinde anne ve babalarına yardım eden köydeki çocuklar ise boş zamanlarını kendi imkanlarıyla yaptıkları kızaklarla kayarak geçiriyor.

Kışın soğuk yüzünü buz üzerinde kayarak eğlenceye dönüştüren çocuklar, tüm imkansızlıklara ve kısıtlı yaşantılarına rağmen yüzlerinden tebessümü eksik etmiyor.

koyde-yasam-1.jpg

koyde-yasam-2.jpg

koyde-yasam-3.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.