Dört ayrı kentte orman yangını

Dört ayrı kentte orman yangını
Bolu, Ankara, İzmir ve Adana'da çıkan orman yangınları rüzgar nedeniyle hızla yayıldığı ifade ediliyor. Yangın söndürme çalışması sürüyor.

TİGRİS HABER - Dört ayrı kentte başlayan orman yangınları rüzgar nedeniyle hızla büyüyor. Bolu'nun Gerede ilçesi, Ankara'nın Kızılcahamam, İzmir'in Menderes ve Adana'nın Kozan ilçelerinde başlayan yangınlar neredeyse aynı saatlerde başladı.

4.jpgEkipler Bolu'nun Gerede ilçesindeki yangına müdahale ederken Ankara, İzmir ve Adana'dan orman yangını haberi geldi. Yangının sıcak havada başlayan rüzgarlarla ilişkili olabileceği düşünülürken, rüzgar nedeniyle hızla yayıldığı ifade ediliyor. Yangın söndürme çalışması sürüyor.

5.jpgYangın bölgelerine çevreden itfaye ve orman işletme müdürlüğü ekipleri sevk edildiği açıklanırken, Gerede ilçesinden de yükselen dumanlar görülebiliyor.

Adana'nın Kozan ilçesi Kakumaç Mahallesindeki orman yangınına 4 helikopter, 2 uçak ve 10 arazöz sevkedilirken, ekipler havadan ve karadan yangını kontrol altına almaya çalışıyor. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.