Dövizciler hareketlendi

Dövizciler hareketlendi
Dolardaki sert düşüş nedeniyle Diyarbakır’daki döviz büroları da hareketlendi. Diyarbakırlılar dolardaki düşüşü fırsat bilerek hem döviz bozdurdu, hem de dolar aldı.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün geceki açıklamasından sonra dolar 18 liradan 11 liraya kadar düştü. Sabah saatlerinde ufak hareketlerle alım 13 lira, satış ise 15 lira oldu. Dolardaki düşüş, Diyarbakır’daki döviz bürolarını da hareketlendirdi.  Döviz bürolarına gelen vatandaşlar, dolardaki düşüşü fırsata çevirdi. Bazıları dolar alırken, bazıları da hükümetin beklediği şekilde dolar sattı. Ancak döviz bürolarının verdiği bilgiye göre, gün içinde dolar alımı, satıştan fazla oldu.

Hem alım hem satış yapılıyor

İsmini vermek istemeyen bir döviz bürosunun sahibi sabah 9’dan öğle 12’ye kadar 20 işlem yaptığını yarısından fazlasının dolar alımı olduğunu söyledi. Döviz bürosu sahibi,  “Vatandaşın bir kısmı dolar yeniden yükselecek, hazır düşmüşken dolar alayım, kar edeyim diye düşünüyor. Bir kısmı da dolar satın alıyor” dedi. Her ne kadar hükümetin yeni hamlesi, piyasalarda henüz istenen sonucu vermese de Diyarbakır’daki döviz büroları uzun vadede işe yarayabileceğini belirterek, yatırımcıların sakin olmasını istiyor. (Tigris Haber)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.