DTSO: 2021 yılı “Zerzevan yılı olsun”

DTSO: 2021 yılı “Zerzevan yılı olsun”
DTSO Turizm Platformu 2021 yılının “Zerzevan Yılı Olması Ve Zerzevan Kalesi’nin Unesco Dünya Kültür Mirası listesine alınması için harekete geçti.

Tarih ve Kültür kenti Diyarbakır’ın tanıtımını yapmak, turizm potansiyelini ekonomik kazanıma dönüştürmek için çalışmalarını yürüten Diyarbakır Turizm Platformu 2020 yılı ilk toplantısını Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirdi.

Kamu ve özel sektör temsilcilerinin de içerisinde yer aldığı Turizm Platformu kentin tarihi ve kültürel değerlerinin korunması ve geliştirilerek turizm sektörünün hizmetine sokulması için 2019 yılından bu yana çalışmalar yürütüyor.

Kent içi ve kırsal alanda yer alan tarihi mekânların tanıtımı konusunda özel bir çaba sarf etmekte olan platform 2021 yılının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Zerzevan Yılı” ilan edilmesi için çalışmaların başlatılması kararı aldı. Zerzevan Kalesi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınması için de gerekli başvurular yapıldı. Platform önce geçici ardından kalıcı UNESCO dünya miras listesine alınması için de hazırlıkların yapılması konusunda görüş birliğine vardı.

dtso-2021-yili-“zerzevan-yili-olsun”-(2).jpeg

Zerzevan Kalesi’ni 2019 yılında 355.178 yerli, 69.027 yabancı olmak üzere toplam 424.205 kişi ziyaret etti. 2020 yılında beklenen ziyaretçi sayısının tur programları ve tanıtım çalışmaları ile 1.000.000’u geçmesi beklenmektedir. “Zerzevan Kalesi” dünyanın en iyi korunmuş Roma imparatorluğunun doğu sınır garnizonu olarak da biliniyor.

dtso-2021-yili-“zerzevan-yili-olsun”-(3).jpeg

Ayrıca dünyada ortaya çıkarılmış son Mithras Tapınağının da bulunduğu Zerzevan kalesine ziyaretçilerin daha kolay ulaşmaları için gerekli olan fiziki altyapı çalışmalarının kısa sürede bitirilmesi için de ilgili kurumların daha hassas davranmaları konusunda fikir birliğine varıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.