DTSO: Esnafa 45 bin TL nefes kredisi vereceğiz

DTSO: Esnafa 45 bin TL nefes kredisi vereceğiz
Koronavirüs salgınından kaynaklı zor günler yaşayan esnaflara DTSO’dan 45 bin TL’lik “Nefes Kredisi” DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, “Bu zorlu süreçte esnafımızın yanında olduğumuzu göstermek adına 45 milyon liralık Nefes Kredisi vereceğiz” dedi.

Çin’in Vuhan şehrinden tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını Türkiye’de de görüldü. Salgının ülkemizde de görülmesinin ardından yetkililer çok sayıda önlem aldı. Alınan tedbirler çerçevesinde birçok işletmenin faaliyetleri geçici süreliğine durduruldu.

DTSO’ya kayıtlı esnafa 45 bin TL nefes kredisi

Faaliyetlerin durdurulmasının ardından özellikle küçük esnaf sıkıntılı bir sürece girdi. İşletmelerin yeniden ne zaman faaliyete gireceği bilinmezliğini korurken Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) küçük esnaf için 45 Milyon Liralık Nefes Kredisi vereceklerini duyurdu. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, odaya kaydı bulunan küçük esnaf için Nefes Kredisi vereceklerini altını çizerek şu ifadeleri kullandı: “Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası olarak odamıza kaydı bulunan esnaflarımıza 45 Milyon Liralık destek sunacağız. Verdiğimiz kredileri desteklemek adına da anlaşacağımız bankalar da bizim verdiğimiz Nefes Kredisini 10-15 katı destek verecek. Böylelikle küçük esnaflarımız bu zorlu süreci en az kayıpla atlatacak.”

“Odaya kayıtlı herkes yararlanacak”

Nefes Kredisine başvurunun şartlarına değinen Kaya, “Odamıza kayıtlı, vergi levhası bulunan tüm küçük esnaflarımız bu krediden faydalanacak. Fazladan bir kriter aranmamaktadır. Odamıza kayıtlı olmaları tek başına yeterlidir. Zor durumda olan esnafımızın vereceğimiz bu kredi sayesinde bir nebzede olsa rahatlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

200 bine kadar destek verilecek

DTSO’ya bağlı küçük esnaflara verilecek kredinin ayrıntılarına dair konuşan Kaya, şunları söyledi: “Vereceğimiz Nefes Kredisinin toplam tutarı 45 Milyon Lira olacak. Odamıza kayıtlı tüm esnaflar koşulsuz şartsız faydalanabilecek. Esnaflarımıza verilecek maksimum destek 150 ve 200 Bin Lira arasında değişim gösterecek. Ayrıca anlaşacağımız esnaflarımız bizlerden alacakların desteğin 10-15 katını da bankalardan alabilecekler.  Vereceğimiz desteğin esnafımıza bir nebzede olsa destek sağlayacağını düşünüyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum