DTSO: Gurme fuarı ziyaretçi rekoru kırdı

DTSO: Gurme fuarı ziyaretçi rekoru kırdı
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan açıklamada, Mezopotamya Gurme Fuarında Ziyaretçi Rekoru Kırıldığı belirtildi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile ALZ Diyarbakır işbirliğiyle 14 Kasım Salı günü Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkez’inde ziyarete açılan 5. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı, 19 Kasım Pazar akşamı ziyaretçi rekoruyla sona erdi.

mezopotamya-gurme-fuari-1.jpeg

57 ilden 168Firma ve Firma temsilciliğinin katılımıyla Diyarbakır’da beşinci kez düzenlenen Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı 347 bin 641 kişi tarafından ziyaret edildi. Zengin lezzet çeşitliliği sunan yöresel ürünlerimizin markalaşması ve coğrafi işaret tescil belgeli ürünlerin bilinirliklerini artırarak yeni pazarlara açılma hamlelerinde önemli bir buluşma noktası oldu.

DTSO’dan yapılan açıklamada, şöyle denildi; “Altı gün boyunca Anadolu Mutfağının eşsiz lezzetlerinin sergilendiği ve Erzurum’un Onur Konuğu İl olarak katıldığı Fuarda, Erzurum’un coğrafi tescilli Göğermiş, Çivil Peyniri ve Tereyağı, Erzurum’a ait yöresel yemekler, Sahne Mutfak ’dahazırlandıve ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

mezopotamya-gurme-fuari-3.jpeg

Fuar boyunca, Sahne Mutfak’da tarihten gelen birçok mutfağın yemek kültürününyaşatılmasına katkı sağlamak amacıyla, usta aşçılartarafından unutulmaya yüz tutmuş başta Diyarbakır İli olmak üzere birçok ilden farklı konu başlığında yöresel ve coğrafi işaretli yemek etkinliklerihazırlanarak bu lezzetlerin püf noktaları, ziyaretçiler ile fuarı ziyaret eden akademisyen, gastronomi yazarı, blogger, şef vb. farklı kesimlere tadım atölyeleri ile sunuldu.

mezopotamya-gurme-fuari-4.jpeg

Bunun yanı sıra, Fuara Diyarbakır dışından katılım sağlayan şefler tarafından hem Diyarbakır’ın hem kendi şehirlerininyöresel lezzetlerinin, ilgiyle izlenen atölye ve sunumları gerçekleştirildi.

Fuara destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, katılımcı firmalara, ziyaretçilere ve basın mensuplarına teşekkür ederiz.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.