DTSO ile IKBY arasında ‘fuar’ mutabakatı

DTSO ile IKBY arasında ‘fuar’ mutabakatı
DTSO, IKBY’de ortak fuar düzenlenmesi ve Erbil’de temsilciliğin açılması konusunda mutabakat sağladı

TİGRİS HABER - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası  heyeti, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminde yaptığı temaslarda 2021 yılında ortak fuar düzenleme ve Erbil’de temsilciliğin (Çalışma Ofisi) açılması konusunda mutabakat sağladı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın IKBY heyetinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları  Erdal Avşar ve Ercan Tayınlamak, DTSO Meclis Üyesi ve DTSO Bilim ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Korkmaz, Meclis Üyesi Mehmet Akyıl, DTSO Genel Sekreteri Ferdani Gökdere ve Mezopotamya Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü M.Velat Ektirici yer aldı. Erbil Başkonsolosluğu, Erbil Ticaret ve Sanayi Odası ve Süleymaniye Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan görüşmelerde 2021 yılı fuar çalışmaları ve DTSO Erbil Temsilciliğinin(çalışma ofisi) açılması ve ortak çalışma yapılması konusunda mutabakat sağladı.

Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay ile gerçekleştirilen görüşmede DTSO Erbil Temsilciliği çalışması hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Karaçay, Erbil’de DTSO temsilciliğinin açılacak olmasının önemli bir adım olacağını söyleyerek ticari ilişkilere büyük katkı sağlayacağını belirtti. Daha sonra IKBY ile ihracat yapan üyelerimizin yaşadıkları sorunların çözümü ve Diyarbakır’da düzenlenecek Fuarlara alım heyetlerinin katılması konusunda yapılabilecek ortak çalışmalar da değerlendirildi.

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Dara Jalil Al- Khayat,  Diyarbakır’a verdikleri öneme değinerek DTSO ile tüm çalışmalarda ortaklaşmaya hazır olduklarını ve bu kapsamda Erbil’de DTSO Temsilciliğinin açılacak olmasının karşılıklı ticari ilişkilerin geliştirilmesine büyük katkı sağlayacağına inandığını belirterek bu kapsamda destek sunmaya hazır olduklarını söyledi.2021 Yılı Fuarlarının ortak yapılması ve Fuarlara karşılıklı alım heyetleriyle katılma konusunda da her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Avşar, DTSO Erbil Temsilciliğinin açılması konusunda mutabakat sağlanmış olmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, ikili işbirliklerinin güçlendirilmesi bakımından 2021 yılında düzenlenebilecek ortak fuarlar ve karşılıklı olarak fuarlara alım heyetlerinin katılmasının sağlanması konusunda da zaman kaybetmeden çalışmalara başlanacağını belirtti. Yeni dönem Fuarlarının Mezopotamya Fuarcılık A.Ş üzerinden eskisinden çok daha güçlü bir şekilde gerçekleşmesi için düzenlenecek ortak fuarlarında büyük önem taşıdığını belirten Avşar, DTSO olarak bu konuda ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini ifade etti.

Süleymaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  SerwanMohammedMahmood ile yapılan görüşmeler neticesinde ikili işbirliklerinin geliştirilmesi, karşılıklı yatırımların yapılması konusunda görüşbirliği sağlanmış olup Süleymaniye Ticaret ve Sanayi Odası Fuar alanı işletmecisi olan Atlas Alasıl firması ile yapılan görüşmelerde görüş birliği sağlanarak ağustos ayında Süyeymaniye’de düzenlenecek olan Tarım Fuarının ortak düzenlenmesiyle ilgili karar verilerek konuyla ilgili protokol çalışmaları başlatıldı.

Fuar çalışmaları kapsamında ayrıca Erbil, Süleymaniye ve Duhok illerindeki Tarım Birlikleri, Tarım İl Müdürlükleri vb. kurumlar ziyaret edilerek 30 Mart-3 Nisan 2021 tarihleri arasında Diyarbakır’da düzenlenecek Tarım Fuarına davet edildiler.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.