DTSO Meslek Lisesi'nin temeli atıldı
DİYARBAKIR - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Organize Sanayi Bölgesi'nde bin 500 öğrenci kapasiteli meslek lisesinin temellerini attı. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde okulun yapılacağı alanda verilen resepsiyon ile gerçekleştirilen temel atma törenine, kentteki sivil toplum kurumları temsilcileri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, merkez ilçelerin kaymakamları, Vali vekili Zafer Engin, Ticaret ve Sanayi Odaları (TOBB) yönetim kurulu üyesi Şahin Bilgiç, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, AKP Diyarbakır milletvekilleri Cuma İçten ve Oya Eronat, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ile kentteki iş insanları katıldı.
Temel atma töreni Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar'ın yaptığı açılış konuşması ile başladı. DTSO'nun yeni dönemde meslek ahlakını koruyarak Diyarbakır'da her türlü mesleki faaliyetin gelişimini sağlayacağını belirten Sayar, DTSO olarak seçimle göreve geldikleri yeni dönemde önlerine koydukları stratejilerin başında kentteki istihdamın arttırılması ve işletmelerin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasının geldiğini vurguladı. Mesleki eğitimin Türkiye'nin en önemli sorunlarından olduğuna dikkat çeken Sayar, işletmelerin kalifiye eleman bulmakta güçlük çektiğini ve gençlerinde eğitim sonrası istihdama katılmakta zorlandığını dile getirdi.
İşsizlik oranında bölge ilk sırada
Türkiye'de işsizlik oranının 2013 yılında yüzde 9.7 iken, Urfa ve Diyarbakır gibi illerde bu oranın yüze 17.5 olduğuna vurgu yapan Sayar, bölgenin ise yüzde 12.4'lük gibi bir işsizlik oranıyla en yüksek işsizlik oranına sahip bölge olduğunu kaydetti. DTSO olarak sorunun çözümüne katkı sunmak, gençlerin istihdamı ve işletmelerin kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması için 2013 Haziran ayından itibaren DTSO Meslek Lisesi için çalışma başlattıklarını kaydeden Sayar, yapılan araştırmaların ardından Organize Sanayi Bölgesi'nden 14 bin 465 metrekarelik yer tahsisi sonucunda çalışmalara başladıklarını dile getirdi. 2017 yılına kadar 15 milyon TL'lik bir yatırım ile toplam 13 bin 330 metrekarelik kapalı alanı oluşturmayı planladıklarını belirten Sayar, yapılacak meslek lisesi bünyesinde kentin en çok ihtiyaç duyduğu alanlar olan; makine, metal, tekstil, gıda, motorlu araçlar, elektrik-elektronik teknolojileri, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme olmak üzere toplam 8 alanda ve 16 farklı dalda eğitim-öğretim yapılacağını aktardı. Okulun Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılmasının nedenini ise Sayar, öğrencilere teknik ve mesleki eğitimi bir arada vermek için seçtiklerini dile getirdi. Herkesin şimdiye kadar verdiği desteğin devamını beklediklerini söyleyen Sayar, meslek lisesinin kent için hayırlı olmasını dileyerek herkese teşekkürlerini sundu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.