VİDEO - DTSO, Silvan'da üyeleriyle bir araya geldi

VİDEO - DTSO, Silvan'da üyeleriyle bir araya geldi
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) oda organları ve üyeleriyle birlikte Silvan'da bir araya gelerek, değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Mahsum KARA

TİGRİS HABER - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Silvan ilçesinde bulunan Dilan Düğün Salonu’nda oda organları ve üyeleriyle iftar yemeğinde bir araya gelerek değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıdan önce DTSO Başkanı Mehmet Kaya ve oda üyeleri Silvan İlçesinde bulunan esnafı ziyaret ett.

'3 ilçede temsilciliklerimiz buluyor'

Toplantıda konuşması yapan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Silvan Gıda ve Tarımsal Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne dair bilgiler aktardı. DTSO Başkanı Kaya, Odanın faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu. DTSO Başkanı Kaya, "Ekim ayında yapılan seçimin ardından ilçelere yapılan ziyaretlerin ilkini Silvan’a yapıyoruz.

DTSO olarak 21 bin üyesi olan bir oda olarak 16 komitede hizmet veriyoruz. Silvan’da Organize Sanayi Bölgesi faaliyete geçdikten sonra üye sayımız da artacak. Bismil, Ergani ve Silvan olmak üzere 3 ilçede temsilcilik bulunuyor. Üyelerimizin bütün işlemlerini bu temsilciliklerde gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

‘Kent Koruma ve Dayanışma Platformu büyük bir öneme sahip’

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu’nun yürüttüğü çalışmalara dikkat çeken Kaya, "Maalesef kentimiz kayyumla yönetiliyor. Bundan dolayı kent için kurulan bu platform çok büyük bir öneme sahip. Özellikle depremde platform var gücüyle çalıştı ve büyük bir sınav verdi. Kurulan bu platformun kent için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyor. Sivil toplum örgüleri bu platformu kurarak kentte büyük bir fayda sağlamıştır. Yaşanan depremde yaptığımız çalışmalar bunun önemini gösterdi" dedi.

'Kadın girişimci sayısı artacak'

Oda bünyesinde Kadın Meclisi’nin çalışmaları sonucu kadın girişimci sayısında artışın yaşadığını ve var olan 2 bin 700 girişimci kadın sayısının daha da artacağına dikkat çeken Kaya, fuarcılık alanında yapılan çalışmalara değindi.

dtso-tigris.jpeg

‘Kenttin değerlerini tescil etmeye çalışıyoruz’

Kentteki 33 medeniyete ait değerlerin tescillenmesi için çalıştıklarını söyleyen Kaya, "Gastronomi turizminde Diyarbakır önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve coğrafi işaretlerin yöresel ürünlerin geleceğe taşınmasında ve gündelik yaşamda ticari bir marka olması yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Silvan’da gastronomi Festivalini düzenledik. Amida konserlerimiz de devam edecek.

Hasuni Mağaraları’nın UNESCO Kültür Mirası Listesi’ne girmesi için çalışmalarımız sürüyor. Diyarbakır’ın kuzey ilçelerinde 50 bin fide ile fıstık ekimine katkı sunduk. Fıstık üretimi ile beraber Fıstık Birliği’ni oluşturmaya çalışacağız. OSB’lerin gelişmesiyle kentin sanayileşmesinde önemli adımlar attık ve sanayi altyapısı sorununu aşılmasında önemli bir mesafe katettik. Karacadağ OSB içinde ek bölümler yapılarak bölgenin pamuk sektöründe önemli bir üretim merkezi haline gelecek" diye kaydetti.

‘Üyelerimiz sıfır maliyetle imkanlardan yararlanacak’

Nisan ayının sonuna kadar Silvan Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili sürecin başlayacağını belirten Kaya, "Tapular alınınca yatırım sürecine başlayacağız. Diyarbakır OSB’de bir dönüm arazi almak için 400 bin TL bedel ödeniyordu. Ama Silvan Organize Bölgesi için arsa ve altyapı çalışmaları bedava olacak. Silvan’a yapılacak OSB’de ilk olarak Silvanlı yatırımcılar yararlanacak. Sıfır maliyet ile üyelerimiz bu imkandan yararlanabilecekler. 3 bin dönümlük OSB alanına ek rezerve alanı mevcut. Silvan’a yatırım yapmak isteyen 250 yatırımcı talepte bulunuyor. Silvan Organize Sanayi Bölgesi’ne gözümüzün nuru gibi bakıyoruz" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.