DTSO standı İzmir fuarına renk kattı

DTSO standı İzmir fuarına renk kattı
DTSO, kentin tarihi, kültürü ve gastronomi değerlerini İzmir Turizm Fuarı’nda dünyaya açtı.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - DTSO, kentin tarihi, kültürü ve gastronomi değerlerini İzmir Turizm Fuarı’nda dünyaya açtı. DTSO Meclis Başkanı Nevin İl fuarda üç gün boyunca Mezopotamya değerlerinin tanıtılacağını belirtirken, DTSO Başkanı Mehmet Kaya ise, temel hedeflerinin kent kültürünü İzmir’de tanıtarak ortak turizm çalışmalarında buluşmak olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık işbirliği ile Türkiye'nin en büyük uluslararası turizm platformlarından biri olan Travel Turkey İzmir Uluslararası Turizm Ticaret ve Fuar Kongresi (TTI), 16'ncı kez kapılarını turizm dünyasına açtı. Dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini bir araya getiren fuar, bu yıl 8-10 Aralık 2022 tarihlerinde İzmir'de düzenlendi. Turizm alanında en prestijli fuarlardan biri olan Travel Turkey fuarına coşkulu bir şekilde yöresel ürünleri ve tüm üyeleriyle katılan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) alanda yoğun ilgi gördü.

kaya-1.jpg

“Diyarbakır için büyük bir öneme sahip”

DTSO Meclis Başkanı Nevin İl, İzmir Fuarı’nın Türkiye için önemli bir fuar olduğunu belirterek, “Bu fuara Türkiye genelindeki tüm iller katılım sağladı. Bu açıdan bu fuarın önemi büyük. Her il burada kendi tarihsel kültürünü, sosyal yapısını ve gastronomi değerlerini temsil ediyor. Bu anlamda bu fuar Diyarbakır için de büyük bir öneme sahip. Bizler daha çok standımızda Mezopotamya bütünlüğü içerisinde ürünlerimizi ve kültürel değerlerimizi sunmaya çalışacağız. Burada üç gün boyunca kentin turizmini, kültürünü tanıtacağız. Burada kent adına yapılan her bir çalışma kıymetlidir. Standımız olabildiğince kalabalık ve ilgi görüyor. Kent adına sevindirici” diye konuştu.

navin-il-2.jpg

“Temel felsefemiz kentin geçmişten gelen kültürünü tanıtmak”

“Biz bunları İzmir’e, Egeli kardeşlerimize tanıtmak için Diyarbakır olarak böyle bir stant açtık” diyen Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, “Buradaki hedefimiz; insanlar, Diyarbakır’ın tarihi, kültürüyle ilgili gelip burada görsünler, bilgiler alsın. Aynı zamanda gastronomimizin tanıtımını yapsınlar. Gastronomiyle ilgili burada sunduklarımızı tanıtsınlar. Temel felsefemiz kentin geçmişten gelen kültürünü tanıtmak. Bu kültürü bu bölgedeki insanlara tanıtarak onlarla birlikte, onlarında kültürüyle birlikte ortak turizm, ortak gastronomi çalışmasını yapabiliriz. Birazda bunun çalışması için turizmde bunu hedefledik” şeklinde konuştu.

Öte yandan DTSO standında MA Müzik Kürtçe ezgilerle fuara renk katarak ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.