DTSO ve Kent Koruma ve Dayanışma Platformundan açıklama

DTSO ve Kent Koruma ve Dayanışma Platformundan açıklama
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, Diyarbakır’da büyük bir yıkıma neden olan depremde mağdur olan vatandaşlara büyük bir destek ve dayanışmada bulunarak, bunu büyüttüklerini duyurdu.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen ve Diyarbakır’da büyük bir yıkıma neden olan depremde mağdur olan vatandaşlara büyük bir destek ve dayanışmada bulunarak, bunu büyüttüklerini duyurdu.

Depremin hemen ardından kurulan ve DTSO’nun içerisinde yer aldığı Kent Koruma ve Dayanışma Platformunu hizmet binasında ağırlayarak, burada Kriz Masası oluşturuldu. DTSO, depremin hemen ardından ilk olarak dışarıda kalan vatandaşlar için de hizmet binasını açarak günde yaklaşık 500 kişiyi ağırladı. Depremzedelerin temel gereksinim ihtiyaçlarını gidererek hizmet binasında günde 3 öğün yemek ve battaniye desteğinde bulundu.

dtso-dayanisma-kent-2.jpeg

Depremde dışarıda kalmak zorunda kalan vatandaşlar için üyeleri ile görüşmelerde bulunan DTSO, kentin birçok noktasında 117 toplanma ve gece konaklama yerlerini ayarlayarak, vatandaşları bu noktalara yerleştirdi. DTSO toplanma merkezlerinde günde yaklaşık 72 bin kişiyi ağırlayarak, üyelerinden aldığı destekle burada vatandaşlara günde 3 öğün yemek ve temel gıda desteğinde bulundu.

24 saat hizmet

DTSO, duyarlı vatandaşlara destek çağrısında bulunarak, tüm vatandaşlarımızı bulundukları her yerde depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek çağrısında bulundu. DTSO hizmet binasında 24 saat boyunca hizmet veren DTSO Meclis Üyeleri ve personeli depremde etkilenen ve ulaşamadıkları vatandaşlara da çağrıda bulunarak, bir an önce tüm ihtiyaçlarını karşılamak için hazır olduklarını belirttiler. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.