DTSO’da "Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması Yönetmeliği" anlatıldı

DTSO’da "Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması Yönetmeliği" anlatıldı
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda ( DTSO) 'Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik' ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

DTSO 9. Grup Enerji, Altyapı, İnşaat Taahhüt Meslek Grubu Komitesi’nin organizasyonuyla düzenlenen bilgilendirme toplantısına DTSO Meclis Başkanı Birtane, Ufuk Nurullah Bilgi ve çok sayıda müteahhit katıldı. Toplantıda konuşan Meclis Başkanı Birtane, Yönetmeliği önemli bir adım olarak gördüklerini belirterek, “İnşaat sektöründe bir düzenlemenin getirilmesini olumlu karşılıyoruz. DTSO 9. Grup Meslek Komitesi olarak sektörün gelişmesi ve sorunların çözüm bulması için sizlerden gelen önerileri ilgili mercilere iletiyoruz.”

diyarbakir-ticaret-ve-sanayi-odas-(3).jpeg

Daha Sonra Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Yapı Denetim Şube Müdürü Vehbi Özgan tarafından katılımcılara yönetmelik ile sunum gerçekleştirildi. Özgan,“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mart ayında resmi gazetede yayınlanan ve 2 Aralık’ta yürürlüğe giren ‘Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik’ ile müteahhitler sınıflandırıldı. Özel sektörde yapım işlerini yüklenecek müteahhitler için belirli ekonomik, mali, mesleki ve teknik yeterliklere sahip olması koşulları aranıyor” dedi.

diyarbakir-ticaret-ve-sanayi-odas-(2).jpeg

Özgan, katılımcıların yönetmelik ile ilgili sorularına da yanıtlayarak, müteahhitleri için yeni bir dönemi başlatan yönetmeliğin tüm detaylarını da anlattı.(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.