DTSO’dan Üyelerine Nefes Kredisi

DTSO’dan Üyelerine Nefes Kredisi
DTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Nesih Aktepe, Oda üyelerine nefes kredisi için protokol imzalanan bankaları ve başvuru koşullarını açıkladı.

Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla “2021 Nefes Kredisi”, 10 Bankanın katılımı ile TOBB ve KGF işbirliğinde 1 Haziran 2021 itibarı ile hayata geçti.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üye Nesih Aktepe, Üyelerinin finansa erişim konusunda yaşadıkları sıkıntıları çözmek amacıyla oda olarak yoğun bir şekilde çaba harcadıklarını ve bu kapsamda üyelerinden gelen taleplerin ivedi bir şekilde yerelde İl Valiliği ile merkezde TOBB ve İlgili Bakanlıklarla sürekli bir şekilde paylaşarak, çözüm üretmeye çalıştıklarını belirtti.

Sayman Üye Aktepe, Finansa erişimin üyelerinin en temel problemi olduğuna dikkat çekerek,  bu kapsamda Nefes Kredisinin az da olsa sorunun çözümüne katkı sağlayacağını ve bunun için çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

Bankalar:

Üyeler; Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası şubelerine başvurabilecektir.

Kullanım Şartları:

2020 yılı cirosu 2019 yılı cirosuna göre % 25 düşük olan üyeler faydalanabilecektir. 2019 yılı ve sonrasında kurulmuş şirketler için bu şart aranmayacaktır. Ciro kaybı koşulu kredi kullandırımı yapan banka tarafından kontrol edilecektir.

Kredi Tutarı:

2020 yılı cirosu 1 milyon TL altında cirosu olan işletmeler azami 50.000 TL, 1 milyon TL ve 10 milyon TL (dahil) arasında cirosu olan işletmeler azami 200.000 TL kullanabilecektir.

Vade & Faiz Oranı:

6 ay anapara ve faiz ödemesiz, sonrasında 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadeli, kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı ise yıllık % 17,50 olacaktır.

Masraf ve Komisyon:

Protokol imzalanan bankalar KGF’ye ödenecek %0,03 (on binde üç) kefalet başvuru bedeli ile %1 banka komisyonu dışında herhangi bir masraf ve komisyon talep edilmeyecektir.

Teminat:

Kullandırım için maddi teminat istenmeyecektir. Ancak, şahıs işletmelerinde üçüncü şahıs kefil bulunamaması durumunda, müşterinin talebi üzerine, maddi teminat istenebilecektir.

Başvuru:

Aktepe, “Üyelerimizin krediye başvurabilmek için öncelikle ‘Nefes Kredisi başvurusu içindir’ ibareli faaliyet belgesini Odamızdan almaları gerekmektedir. Nefes Kredisi için alınacak Oda Faaliyet Belgesinin Odamız tarafından  ücretsiz  bir şekilde verilecek.  Belge olmadan bankaların talep kabul etmeyecek” dedi.

Üyeler belgelerini web sitesi üzerinden ücretsiz alabilirler.

Adres: www.dtso.org.tr

Adres 2: https://uye.tobb.org.tr/organizasyon/firma-index.jsp

0549 188 2121 nolu WhatsApp Destek hattından kredi başvurusuna ilişkin destek alabilirler. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.