DTSO’nun AB destekli dijital tasarım projesi başladı

DTSO’nun AB destekli dijital tasarım projesi başladı
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfının AB destekli 315.000,00 Euro’luk projesi devreye girdi. Proje kapsamında 150 kişinin istihdam edileceği açıklandı.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - DTSO Bilim Eğitim Vakfı tarafından Karacadağ Kalkınma Ajansı ve AB Gençlik ve Değişim Derneği işbirliğinde yürütülecek olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın program otoritesi olduğu İnsan Kaynakları Operasyonel Programı kapsamında desteklenen Dijital Tasarım Sektörlerinde NEET’lerin istihdamı Projesi başladı.

Start verildi

Toplam bütçesi 315.000,00 euro olan proje için Mayıs 2023’de sözleşme imzalanmıştı. 01 Ağustos 2023 tarihinde başlayan proje öncelikle yerelde işbirliği sağlanacak kurumlar ile paylaşıldı. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, SGK İl Müdürlüğü, Yenişehir Halk Eğitim Müdürlüğü, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve AB Gençlik ve Değişim Derneği’nin katılım sağladığı proje danışma kurulu toplantısı ile projenin startı verildi.

150 Genç Yeni Nesil Mesleklerde İstihdam Edilecek

DTSO Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Korkmaz, “AB destekli projenin süresi 12 ay, bu süre boyunca 150 gence animasyon, sinema, web tasarım, grafik tasarım alanlarında eğitim vereceğiz. 4 aylık eğitimden sonra 4 ay boyunca iş bulma süreçlerini destekleyeceğiz. Hedefimiz 150 gencimizi nitelikli eğitim programlarından yararlandırarak istihdama katmak” Şeklinde konuştu.

8 ay süreyle destek verilecek

Korkmaz, Ağustos ayı içinde eğitimler için başvuruları alarak, mülakatları yapacaklarını, Eylül ayında eğitim programlarını başlatacaklarını ifade ederek, “eğitimlere katılan her gencimize 8 ay süresince destek vereceğiz. İstihdama katılmaları için yerelde 300 firmamız ile birebir görüşmeler yaparak, gençlerimizin işletmeler ile eşleştirilmesini sağlayacağız.” Dedi.

Sanayi mektebi bünyesinde uygulanacak

Korkmaz, seçilen eğitim programlarından mezun gençler için özel sektörden talepler aldıklarını, becerilerini geliştiren gençlerin rahatlıkla Diyarbakır veya farklı merkezlerde istihdama katılabileceklerini belirtti. Korkmaz projenin Diyarbakır Sanayi Mektebi bünyesinde uygulanacağını, eğitim programlarından yararlanmak isteyen gençlerin ve eğitim vermek isteyen eğitmenlerin, uzmanların Sanayi Mektebi’nden detaylı bilgi alabileceğini belirterek sözlerini tamamladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.