DÜ öğrencilerinden 4 yeni kısa film

DÜ öğrencilerinden 4 yeni kısa film
Yönetmen Hikmet Kaymak’ın, Dicle Üniversitesi öğrencileri ile çektiği 4 kısa film bitti. Filmler, ulusal ve uluslar arası yarışmalara gönderildi.

ÖZEL HABER - ALİ ÇEKDAR KORKMA
TİGRİS HABER
- Yönetmen Hikmet Kaymak, 2018 yılının Şubat ayından bu yana Dicle Üniversitesi ve Sur Halk Eğitim Merkezi’nin desteği ile, üniversite öğrencilerine kısa film yapım ve çekim kursu veriyordu. Pandemide bir süre ara verilen kurslar tekrar başladı.4-kisa-film-gosterimi.jpeg
Kaymak ve kursiyerleri 4 adet kısa film çekti. 4 kısa film de değerlendirilmek üzere ulusal ve uluslar arası yarışmalara gönderildi.

img-0393.jpg
Tigris Haber’e konuşan Hikmet Kaymak, öğrencilerin hem boş zamanlarının değerlendirmek hem de hobi edinmelerini sağlamak için projenin başladığını söyledi. Film yapımı ve çekiminin yanı sıra senaryo, digital fotoğrafçılık eğitimi de verdiklerini belirten Kaymak, “Diğer kurslar ile de çalışmaktayız.
20220414-184350.jpg
Ebru kursu, dans kursu, tiyatro kursu gibi diğer kurslarla birlikte çalışmalar yapmaktayız. Kısa film yarışmalarına gönderdiğimiz filmlerimizden ilki olan ‘Pandemide Değişen Meslekler’ adlı filmimiz de dereceye giremedik.
img-20220506-wa0074.jpg
Yine aynı yılda üç film daha yaptık . Bu filmlerden bazılarını ben yaptım bazılarını öğrenciler ile beraber yaptık. Bazısını da direkt öğrencilere yaptırdım. Özelikle bu bölgede öğrencilerin kişisel gelişimlerini sağlamalarını çok önemsiyorum.
img-20220506-wa0087.jpg
Amacım öğrencilerin okumanın yanında başka aktiviteler ile kendi kişisel gelişimlerini sağlamalarıdır. Yaptığımız filmleri yarışmalara ve festivallere gönderdik. Olumlu sonuç olur ise öğrenciler ile Türkiye ve yurt dışında çeşitli şehirlerine gidip ödül almak istiyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.