Dünya aşı arıyor, Diyarbakırlılar aşıdan kaçıyor!

Dünya aşı arıyor, Diyarbakırlılar aşıdan kaçıyor!
Diyarbakır’da aşılanması gereken yaklaşık 80 bin kişinin aşı olmadığı ortaya çıktı. Valilik ve Sağlık Müdürlüğü, vatandaşların aşı olması için ilan verecek.

Norşin Öncel - Özel

TİGRİS HABER - Türkiye’de aşı tedarikinde sıkıntı yaşanırken, Diyarbakır’da risk grubunda bulunan ve aşı olması gereken yaklaşık 80 bin kişinin aşı olmadığı ortaya çıktı. Diyarbakır Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü, aşı olmayan vatandaşlar için harekete geçiyor. Valilik ve Sağlık Müdürlüğü, kentin farklı noktalarındaki billboardlardan aşıya davet yapacak.

Valilik ve Sağlık Müdürlüğü harekete geçiyor

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, “Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Diyarbakır’da da aşı olmaktan kaçınan çok sayıda insanımız bulunuyor. Salgının bitmesi için mutlaka aşı olmalıyız. Vatandaşlarımızda aşılara karşı bir ön yargı var. Bu ön yargıdan dolayı yaklaşık 80 bin kişinin aşı olmadığını görüyoruz.  Aşı listesinde bulunan vatandaşları günde 3 defa arıyoruz ama gelmiyorlar. Listede olmayanlar ise aşı olmak için her gün arıyor. Vatandaşlarımızı bu ön yargıdan uzaklaştırmak için Valiliğimiz ile birlikte bir farkındalık oluşturmaya karar verdik. İnsanlarımızı aşıya teşvik etmek için kentin farklı noktalarındaki bilboardlara bu yönlü görseller hazırlayacağız” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre bu öğle Diyarbakır’da yapılan aşılama oranları şöyle:

Toplam yapılan aşı sayısı 191 bin 409

1. Doz uygulanan kişi sayısı 119 bin 798

2.  Doz uygulanan kişi sayısı 71 bin 611

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum