Dünyaca ünlü şirket Türkiye'deki bu ilçeyi gözüne kestirdi

Dünyaca ünlü şirket Türkiye'deki bu ilçeyi gözüne kestirdi
Altın madeni işletmeciliği yapan dünyaca ünlü Centerra Gold şirketinin Türkiye müdürü Davit Bickford, Kayseri’nin Develi ilçesine dikkat çekerek bölgedeki altın rezervinin çok yüksek olduğunu belirtti.

TİGRİS HABER - Küresel ölçekli madencilik yatırımları ile bilinen Centerra Gold şirketi, Türkiye'deki yatırımlarının önemli bir bölümünü Kayseri Develi bölgesine kaydırma aşamasında.

Bölgede yer alan Öksüt Madeni’nin işletmecisi olan ve bölgedeki arama ve çıkarma faaliyetlerini yürütmekle yetkili Centerra Gold’un Türkiye Ülke Müdürü Davit Bickford, sınırlarında altın yatakları bulunduran ülkelerin ekonomik açıdan oldukça şanslı olduğuna dikkat çekti.

altin444.jpg

Dünya Altın Konseyi’nin Kasım ayının başında 31 üye şirketinin 2021 senesindeki doğrudan mali katkısının büyüklüğünü ölçmeye yardımcı olmayı hedefleyen bir rapor açıkladığını hatırlatan Bickford, “Rapor, Dünya Altın Konseyi (WGC) üyesi şirketlerin, ev sahibi ülke ekonomilerine 2021 yılı boyunca toplam 57,5 milyar dolar katkıda bulunduğunu gösterdi. Bunun 35,4 milyar doları ülke içi tedarikçilere yapılan ödemelerden, 11,7 milyar doları çalışanlara yapılan ödemelerden, 10 milyar doları hükümetlere yapılan vergi ödemelerinden ve 450 milyon doları topluluklara yapılan ödemelerden oluşuyor” sözlerini kullandı.

altin333.jpg

DEVELİ'DE 35 TON REZERV BULUNUYOR

Üretimde bulundukları ilçedeki altın potansiyeline dikkat çeken Bickford, Develi’deki madende 35 ton rezervleri olduğunu söyledi. Öksüt’te bu sene 5,5-6 ton arasında üretim yapma hedefleri olduğunu aktaran Bickford, Öksüt’ün Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nca Türkiye’de finans desteği sağlanan ilk maden projesi olduğunu da vurguladı.

Bölgede istihdam sağlayan en önemli kuruluş olduklarına da dikkat çeken Bickford, "Şu anda müteahhitler dahil yaklaşık 1.200 kişiye istihdam sağlıyoruz. Çoğu Develi ilçesinden istihdam ediliyor. Mevcut kadın çalışan oranımız ise yüzde 15. Bizim sektörümüzün ortalaması ise yüzde 7" ifadelerini kullandı.(Halk Tv)

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum