Dünyadan taziye mesajları

Dünyadan taziye mesajları
Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle birçok ülkeden Türkiye'ye taziye ve destek mesajı geldi.

TİGRİS HABER - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Putin'in Erdoğan'a mesajında, "Ülkenizde meydana gelen depremin yol açtığı çok sayıdaki can kaybı ve büyük yıkımlar nedeniyle derin başsağlığı dileklerimi kabul edin. Ölenlerin ailesi ve yakınlarına üzüntü ve desteğimi, felaket sonucu yaralananlar için de acil şifalar dileğimi iletmenizi rica ederim. Bu konuda gerekli yardımı sağlamaya hazırız." ifadelerine yer verildi

ABD

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye ve Suriye'de meydana gelen depremler için Twitter hesabından yaptığı paylaşımda üzüntüsünü dile getirdi.

Azerbaycan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak deprem sonucunda çok sayıda can kaybı ve yıkım haberinin Azerbaycan'ı çok sarstığını ve üzdüğünü belirtti.

Avrupa Birliği

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Twitter'dan yaptığı açıklamada, depremle ilgili, "Bu sabah Türkiye ve Suriye'nin bazı bölgelerini vuran yıkıcı depremi duyunca derinden üzüldüm. Hayatını kaybeden çok sayıda aileye başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. AB sizinle tam bir dayanışma içindedir." ifadelerini kullandı.

İngiltere

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Kahramanmaraş merkezli depremle ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu sabah düşüncelerim Türkiye ve Suriye halkıyla, özellikle de mahsur kalanları kurtarmak için yiğitçe çalışan ilk müdahale ekipleriyle. Birleşik Krallık elinden gelen her şekilde yardıma hazırdır." ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu zor zamanda Türkiye ve Suriye halklarının acısını paylaşıyorum." ifadesini kullandı.

Avusturya

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, Türkiye’nin güneydoğusu ve Suriye’de meydana gelen yıkıcı deprem nedeniyle üzüntüsünü belirterek, depremde yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Finlandiya

Finlandiya Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabında ise Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto'nun açıklamalarına yer verildi. Açıklamada, "Türkiye'de ve Suriye'de yaşanan depremle şok oldum. Düşüncelerimiz depremin kurbanları ve aileleriyle. Finlandiya yardıma hazırdır." ifadesi yer aldı.

Japonya

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenler için taziye mesajı gönderdi.

Papa Franciscus'tan mesaj

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, mesajında, Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen ve büyük can kaybına yol açan depremleri derin üzüntüyle öğrendiği ve manevi yakınlığını belirttiği kaydedildi.

Polonya

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Fransa

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Depremin ardından Türkiye ve Suriye'den korkunç görüntüler geliyor. Fransa mahalli halka acil yardım sağlamaya hazırdır. Yaslı ailelere başsağlığı diliyoruz." ifadesini kullandı.

İspanya

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de resmi Twitter hesabından şu açıklamada bulundu:

"Tarihlerinin en büyük depremlerinden biri karşısında Türkiye ve Suriye ile dayanışma içerisindeyim. Avrupa Sivil Koruma Mekanizmasının talebi üzerine, Sivil Koruma ve Askeri Acil Müdahale ekipleri aracılığıyla İçişleri ve Savunma bakanlıkları aktif duruma geçirilerek kurtarma çalışmalarına destek için acil uçak gönderiliyor."

DSÖ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, bu sabah Türkiye ve Suriye'de gerçekleşen depremlerde yaralananlara ve en savunmasız halde olan kişilere temel sağlık hizmeti desteği sağlamak için DSÖ'nün acil sağlık ekiplerinin harekete geçirildiğini belirtti.

AGİT

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Helga Maria Schmid, Türkiye ve Suriye’de çok sayıda can kaybına yol açan yıkıcı deprem nedeniyle derin üzüntü içinde olduğunu kaydederek, “Düşüncelerim hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla, yaralıların en hızlı şekilde iyileşmeleri temennisinde bulunuyorum.” ifadesini kullandı.

İtalya

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella da Kahramanmaraş merkezli deprem için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mesaj gönderdi.

Almanya

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Yunanistan

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu da deprem nedeniyle oluşan yıkım görüntülerinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Yunan halkı ve kendi adına depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Sakelaropulu, “Dayanışma içindeyiz, kurtarma ekiplerinin çalışmalarını destekliyoruz ve yaralılara acil şifa diliyoruz.” mesajını paylaştı.

Macaristan

Macaristan Başbakanı Viktor Orban da "(Cumhurbaşkanı) Recep Tayyip Erdoğan’a bugünkü trajik depremin ardından Türk halkı için taziyelerimi sunmak isterim. Kurbanların aileleri için dua ediyoruz. Macar makamlarına Türkiye'ye acil yardım sağlamaları talimatını verdim." değerlendirmesini yaptı.

İsviçre

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Alain Berset de "Düşüncelerimiz, trajik depremin etkilediği Türkiye ve Suriye halkıyla. Mağdurların ailelerine başlığı, tüm yaralılara şifalar diliyoruz. İsviçre acil yardım sağlamaya hazır." açıklamasını yaptı.

Çekya

Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky, Türkiye ve Suriye'de çok sayıda can kaybına yol açan yıkıcı depremin kendisini derinden sarstığını kaydederek, "Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileklerinde bulunuyorum. Çekya, bugün arama kurtarma ekiplerini Türkiye'ye gönderiyor." ifadesini kullandı.

KKTC

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Kıbrıs Türk halkı adına Türkiye'nin acısını yürekten paylaştıklarını belirterek, can kaybının az olmasını dilediklerini bildirdi.

Ukrayna

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kazakistan

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen şiddetli depremde yaşamını yitirenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a başsağlığı diledi.

Kırgızistan

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Belarus

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında Belarus'un Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen en yıkıcı depremlerden birinin sonuçlarına ilişkin haberi büyük bir acı ile öğrendiğini belirtti.

İsrail

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ise sosyal medya hesabından İbranice, Türkçe ve İngilizce yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"İsrail halkı adına, dün gece Türkiye'de yaşanan deprem felaketi nedeniyle derin üzüntülerimi bildiririm. Yaşanan can kayıpları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk halkına başsağlığı diliyorum."

Macaristan

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Bu sabah Türkiye'den gelen trajik haberleri duyduğumda şok oldum." diyerek, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

İsveç

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström da Twitter'daki paylaşımında, "Türkiye ve Suriye'de çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine neden olan depremden derin üzüntü duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Hollanda

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, sosyal medya hesabından, Hollanda Arama ve Kurtarma Ekibi'nin bugün depremin olduğu bölgeye gideceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye ve Suriye'deki depremle ilgili korkunç haberler var. Düşüncelerimiz bu ağır doğal afetin tüm kurbanları ve mağdurları ile birlikte. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziyelerimi ilettim.”

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Düşüncelerim ve dualarım, sabahın erken saatlerinde bölgemizi vuran depremden etkilenenlerle birlikte." ifadelerini kullandı.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Vaagn Haçaturyan, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Yıkıcı depremin trajik sonuçları ve can kayıpları nedeniyle Türkiye ve Suriye'ye en kalbi taziyelerimi sunuyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.