Dünyanın en kısa kalecisi Diyarbakır’da!

Dünyanın en kısa kalecisi Diyarbakır’da!
Diyarbakır'da yaşayan, 41 yaşında ve 110 santimetre boyundaki İsmail Kele, kalecilik hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

TİGRİS HABER- Merkez Sur ilçesi Kervanpınar Mahallesi'nde ikamet eden İsmail Kele'nin, çocuk yaşlardan bu yana süren bir futbol takımında kalecilik yapma hayali, Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Emin Erdoğan ile tanışması sayesinde gerçekleşti.

Kulübün futsal takımına giren Kele, çıkarılan lisansla 1. Lig'de mücadele eden takımda 3. kaleci olarak antrenmanlara başladı.

Kele, eylül ayında Van'da düzenlenecek Türkiye Görme Engelliler Futsal 1. Lig Şampiyonası'nda görev üstlenmek istiyor.

Hayaline kavuşan İsmail Kele'nin bir diğer hedefi olan "Dünyanın en kısa kalecisi" unvanına kavuşması için de kulüp yönetimi tarafından girişimde bulunulacak.

20210525-2-48459874-65499169.jpg

30 yıllık hayaline kavuştu

İsmail Kele, 4 kardeş olduklarını, İŞKUR kapsamında bir okulda geçici olarak görev yaptığını söyledi.

"Kalecilik çocukluktan beri hayalimdi." diyen İsmail Kele, çocukken köyde arkadaşları ile futbol oynarken hep kaleye geçtiğini belirtti.

Kulüp başkanı Erdoğan ile tanıştıktan sonra futsal takımına alındığını dile getiren İsmail Kele, "Başkan lisansımı çıkarttı. Takımdaki yerimi aldım. Hayalime kavuştuğum için çok mutluyum. 30 yıldır bu hayalimle yaşıyordum" şeklinde konuştu.

İsmail Kele, engellilere evde oturmamaları, sosyalleşmeleri tavsiyesinde bulunarak, "Ben başardım, inşallah siz de başaracaksınız. Dünyanın en kısa kalecisi olarak tarihe geçmek istiyorum." dedi.

 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.