Düz yolda dahi yürüyemiyor, 3 ayrı suçun şüphelisi!

Düz yolda dahi yürüyemiyor, 3 ayrı suçun şüphelisi!
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 3 ayrı suçtan soruşturma başlatıldı. Canpolat, savcının iddianame hazırlaması durumunda “hırsızlık”, “mala zarar verme” ve “işyeri dokunulmazlığını ihlal” suçlarından yargılanacak.

Özel Haber/Gönül Markoç

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde yaşayan 21 yaşındaki Hamdullah Canpolat, 9 Ekim günü arkadaşları tarafından araçla bir düğüne götürüldü. Ofis Semti’ndeki polis noktasında kimlik kontrolüne takılan Canpolat, hakkında daha önce yapılan bir hırsızlık olayına karıştığı iddiasıyla “yakalama kararı” olduğunu öğrendi.

engelli-genc-hirsizlik-supelisi-2.jpg

Canpolat, polis tarafından Bağlar Polis Merkezi’ne götürüldü.  Karakolda korku ve panikten ağlamaya başlayan Canpolat’ın ailesine haber verildi. Ailesi de yakınları olan bir avukatla karakola gitti.  Avukatın ricası üzerine, 9 Ekim gecesi evine gönderilen Hamdullah Canpolat,  10 Ekim sabahı Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’na götürüldü.

3 ayrı suçtan yargılanabilir

Canpolat’ın ifadesi Diyarbakır Barosu’ndan görevlendirilen Avukat Mesut Çelik nezaretinde alındı. “Suça Sürüklenen Çocuk” olarak ifadesi alınan Canpolat’ın avukatı, engelinden dolayı cezai ehliyeti olmadığını ifade etmesine rağmen, savcı soruşturmada ısrar etti. Soruşturmanın düşmemesi durumunda Canpolat hakkında, “hırsızlık”, “mala zarar vermek” ve “işyeri dokunulmazlığını ihlal” suçlarından dava açılacak ve Canpolat bu suçlardan hâkim karşısına çıkacak.

engelli-genc-hirsizlik-supelisi-1.jpg

Anne: Savcı durumunu gördü

Hamdullah Canpolat’ın annesi Halime Canpolat, oğlunun yüzde 82 engel raporu olduğunu hatırlatarak, “Durumu ortada zaten, bu çocuk nasıl hırsızlık yapabilir ki? Evden kapının önüne zor çıkıyor. Bakımını ben yapıyorum, babası yapıyor” dedi.  Anne Canpolat, yürümekte, konuşmakta güçlük çeken oğlu hakkındaki soruşturmanın sonlandırılmasını istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.