E-Ticaret sektörünün 2021 hedefi 400 milyar TL

E-Ticaret sektörünün 2021 hedefi 400 milyar TL
Koronavirüs salgını nedeniyle zamanın büyük bölümünün evlerde geçirilmesi, internet alışverişlerine olan ilgiyi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük oranda artırdı.

TİGRİS HABER -Koronavirüs salgını nedeniyle zamanın büyük bölümünün evlerde geçirilmesi, internet alışverişlerine olan ilgiyi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük oranda artırdı. Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan 2020 raporuna göre, Türkiye’de en çok e-ticaret alışverişi yapan il yüzde 35 ile İstanbul oldu.

Pandeminin başlangıcından itibaren ciddi bir ivme kaydeden e-ticaret sektörünün 2020 yılı verileri Ticaret Bakanlığı tarafından açıklandı. Rapora göre, Türkiye’de en çok e-ticaret alışverişi yapan ilk 10 ilden birincisi yüzde 35’lik rekor ile İstanbul oldu. İkinci sıraya yüzde 11 ile Ankara yerleşti. Ankara’yı; İzmir yüzde 6, Bursa yüzde 3, Antalya yüzde 3; Kocaeli, Adana, Konya, Mersin ve Gaziantep ise yüzde 2 ile takip etti.

e-ticaret-1.jpg 

“E-ticaret, zaman tasarrufu sağlıyor”

10 yılı aşkın tecrübesi ve 40’tan fazla uzman personeli ile müşterilerinin e-ticaret alanındaki rekabetlerini güçlendirmeye yardımcı olan Meydan Bilişim’in yenilikçi projesi yerli yazılım firması Meydaneticaret’in Kurucusu Şerif Temizkan, “E-ticaret sitesi aracılığı ile internet üzerinden alışveriş yapılması tüketicilerin zaman tasarrufu yapmalarını sağlıyor. Kısıtlamalarda birçok mağazanın belirli saatlerle hizmet vermesi ve tam kapanma sürecinde de hizmetini geçici süreliğine durdurması, e-ticaretin hayatımızı ne kadar kolaylaştırdığını bir kez daha gösterdi. E-ticaret sitelerinin kısıtlamaların dışında kalması ve 7/24 hizmet vermesi, e-ticaret sitelerinin firmalara ve tüketicilere sağladığı en büyük faydalardan bir tanesi” dedi.

Sektörün 2021 hedefi: 400 milyar TL

Türkiye’deki e-ticaret sektörünü değerlendiren Şerif Temizkan, şu bilgileri verdi: “Türkiye’de e-ticaret sektörü 2019 yılında Türk Lirası bazında yüzde 39 büyüme ile 83.1 milyar liralık hacme ulaştı. Sektör dolar bazında yüzde 18 büyürken, 2015-2019 yılları arasında sektörün ortalama yıllık büyüme hızı yüzde 35 oldu. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD)’nin açıkladığı 2020 yılı e-ticaret verilerine göre ise koronavirüs salgının da etkisiyle, 2020 yılında online alışveriş harcamaları geçen yıla göre yüzde 85 büyüdü. Rekor büyüme yaşayan e-ticaret sektörünün 2021 hedefi ise 400 milyar TL.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.